„Klubrádió
Reggeli gyors

Totyik: Nem egyéni álmok megvalósításáról szól a szakszervezeti munka

22/05/2023 10:32

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Nálunk testületek szabnak irányt a szervezet számára, ennek megfelelően kell cselekednünk" – mondta Totyik Tamás, a PSZ újonnan kinevezett elnöke.

2023. május 22. Reggeli gyors - részlet 23.05.22. Totyik Tamás
07:13
00:00

Tisztújító kongresszust tartott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szombaton Budapesten. Az eddigi alelnököt, Totyik Tamást választották meg nagy többséggel a küldöttek a szakszervezet új elnökének – derült ki az érdekképviseleti szervezet közleményéből. Totyik július 1-jétől veszi át az elnöki feladatokat, addig tart a jelenlegi elnök, Szabó Zsuzsa öt évre szóló mandátuma, aki nem indult újra ezért a tisztségért.

"Nálunk testületek szabnak irányt a szervezet számára, ennek megfelelően kell cselekednünk" – mondta a hétfői Reggeli gyorsban Totyik arra a kérdésre, hogy tervez-e bármilyen változtatást a szervezeten belül, vagy a korábbi irányvonalat viszi tovább.

Hozzátette, "nem egyéni álmok megvalósításáról szól a szakszervezeti munka, hanem egy közösség akaratának végrehajtásáról". Ennek biztosításáért lett felelős a szervezet elnökeként Totyik.

Azzal kapcsolatban, hogy miért van két különböző, az oktatás ügyével foglalkozó szakszervezet, elmondta, módszertani különbségek valóban vannak, de a célkitűzések, különösen a tiltakozások, a sztrájktárgyalások tekintetében legalább 95 százalékban egyetért a két szakszervezet.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Totyik Tamással
2023.05.22., hétfő 7:40
Riporter: Szénási Sándor