„Klubrádió
Esti gyors

Titkok a járvány körül

11/12/2020 11:08

| Szerző: Klubrádió/K.K.

A külföldi adatok azt mutatták, hogy a lélegeztető gépre kerülő betegek 60-80 százaléka meghal. Itthon 40-50 százalékot mondtak. Szinte biztos, hogy nem volt igaz.

2020. december 10. Esti gyors -részlet 20.12.10. László Imre
08:40
00:00

Nem hozzák nyilvánosságra a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos valós adatokat. Az elhunytak száma sem hihető – állítja László Imre, volt kórházigazgató, aki ma a XI. kerület polgármestere. Ha megnézzük a külföldi adatokat, akkor az derül ki, hogy a lélegeztető gépre került betegek 60-80 százaléka meghal. Az Orbán-kormány 40-50 százalék közötti számokat közölt. Erre nincs magyarázat, nincs olyan valós ok, amitől Magyarországon ennyivel jobbak lennének az eredmények. László Imre megkérdezett több volt kollégát és tőlük megtudta: itthon is 80 százalék körül van a halálozási arány.

Szóba került a beszélgetésben a védőoltás is. A polgármester azt tanácsolta, hogy mindenki a háziorvosánál jelentkezzék. Ez a jelentkezés a kapu. A háziorvos tudja, hogy kinél milyen kockázatok lehetnek, például allergiás-e valamire a páciens. Amennyiben eljutunk odáig, hogy választani lehet a vakcinák közül, akkor László Imre szerint olyat válasszunk, amit az Európai Unióban már elfogadtak, regisztráltak. A biztonság fontosabb szempont, mint a gyorsaság.

Újbuda polgármestere arról is beszélt, hogy az ingyenes parkolás ötlete teljesen elhibázott. Káoszt okoz, növeli a levegőszennyezést, elvesz egy forgalomszabályozási eszközt, és ami talán a legfájóbb: ményen belenyúl az állam az önkormányzatok zsebébe. Feltehetően ez a cél.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás.

Esti gyors
2020.12.10. 18:00
Műsorvezető: Kárpáti János