„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

TGM: Orbán már tűrhetetlen

3/12/2020 13:16

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Óriási haladás lenne, ha egyszer arra ébredhetnénk, hogy már nem Orbán Viktor az egyszemélyi vezető. Az ellenzékről is lesújtó véleménye van a filozófusnak.

2020. december 03. Reggeli személy - részlet 20.12.03. Tamás Gáspár Miklós
20:21
00:00

A népet nem lehet helyettesíteni, ha jó neki az, ami most van, hát így járt – mondja Tamás Gáspár Miklós filozófus. Ám változásra van szükség. Magyarországon még van nagyon sok jó szakember, aki szívesen segítene a normális élet helyreállításában. Csak vissza kellene őket csábítani, lehetőséget kellene nekik adni. Pártok ellenben nincsenek, legalábbis valódi pártok, e tekintetben rémes állapotok uralkodnak. Ha a támogatottság mértékét nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy az egyesült ellenzék a legtámogatottabb, nagyjából 52 százalékkal, de ez lehetne akár 80 is, ha jó vezetők lennének ezen az oldalon.

A filozófusnak nagyon rossz a véleménye az ellenzékről, annak intellektuális teljesítményéről. Megemlítette Demeter Szilárd vállalhatatlan írását, amelyre az volt az ellenzéki reagálás, hogy elkezdtek erdélyi magyarozni. A SZEF ügyével kapcsolatban pedig sok helyen, sokan mondták, hogy dagadt ukrán. Ez hasonló ahhoz, mint amikor a kormányoldalon zsidóznak, vagy cigányoznak.

A Fidesz két nagy témát visz. Az egyik az Európai Unió iránti gyűlölet, amely közösségnek egyébként a tagjai vagyunk, illetve általában a nyugatellenesség. A másik a judeoliberális világösszeesküvés Soros György vezetésével. Ezekkel az ország elválik a nyugati civilizációtól. Bontja a jogállamiságot mintegy 60-70 lépéssel, a féldiktatúra eszközeivel. Közben a lakosság többsége támogatja az Uniót, az Európai Bizottság hatáskörének növelését, és ami nagyon fontos: az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.  Ennél nagyobb politikai kudarc nincs – mondja Tamás Gáspár Miklós. Orbán Viktor gyakorlatilag megszünteti a munkanélküli segélyt, a 3 hónapos támogatás semmi. A szabad sajtó szünetel, az oktatás olyan, amilyen, borzasztó állapotban van az értelmiség. A kormány nem költ a szegényekre, a majdnem egymilliós cigányságot szembe fordítja a többséggel.

Orbán Viktor már tűrhetetlen, mennie kell. Óriási haladás lesz, ha egyszer arra ébredünk, hogy már nem ő az egyszemélyi vezető, bárki jön is utána.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Klubrádió.

Reggeli gyors/Reggeli személy
2020.12.03. 09:00
Műsorvezető:Para-Kovács Imre