„Köszönjük,
Fülbevaló

Tényleg jót tesz Mozart zenéje az epilepsziásoknak?

26/07/2020 09:44

| Szerző: Klubrádió

Tényleg segít az epilepsziásoknak, ha Mozartot hallgatnak? – erről volt a szó a Fülbevalóban. Majd a Karinthy Színház sorsáról beszélgettünk, és végül szó esett a még mindig tartó Cirkó-Gejzír nyári filmfesztiválról is.

2020. július 21. Fülbevaló (2020. július 21., kedd 13:00)
49:01
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika Szerkesztők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika

Az epilepszia az egyik legelterjedtebb neurológiai zavar, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világon mintegy 50 millió embert érint. Egy friss kutatás alapján, bár meggyógyítani nem lehet, de a betegek élete könnyebbé tehető, ugyanis a híres osztrák zeneszerző, Wolfgang Amadeus Mozart D-dúr szonátáját hallgatva az epilepsziások kevesebb rohamot szenvednek el.

Karinthy Márton emlékezete 

A Karinthy színház megálmodójáról és egykori igazgatójáról, a tavaly novemberben elhunyt Karinthy Mártonról beszélgettünk Czeiner-Szücs Anitával, a Na, Pupák! – A Karinthy, aki színházat csinált című könyv szerzőjével. Karinthy Márton Karinthy Ferenc Kossuth-díjas író fia és magyar irodalom legendás alakjának, Karinthy Frigyes unokája volt, a kötet emléke, munkássága előtt tiszteleg.

Karinthy Márton
 
Karinthy Márton
Fotó: Arató András / Arató András archívuma
 

 

Még mindig tart a Cirko filmfesztiválja

Díjnyertes filmekből rendez fesztivált a Cirko-Gejzír mozi 2020. július 2. és 29. között. Több, mint nyolcvan film, frissítő italok és nyári hangulat várja a közönséget az ötödik kerületi artmoziban már hagyománnyá vált fesztiválon, ahol olyan közönségsikereket vetítenek újra, mint például a Paterson vagy az Izlandi Amazon.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Fülbevaló
2020. július 21., kedd 13:00
Műsorvezető: Kovács M. Veronika