„Klubrádió
Világtalálkozó

Tehetségek versenye: színpadon és az üzleti életben

27/10/2019 09:56

| Szerző: Klubrádió

Az egykori tapolcai lányt sokáig úgy emlegették: ő léphet Cserháti Zsuzsa örökébe. 15 éve robbant be egy tehetségkutató verseny győzteseként. És a tehetségeket is mentoráló fizikus, akit Közép-Európa tíz legsikeresebb vállalkozójaként tartanak számon. Sikerekről, pénzről, de mélypontokról is beszélgettünk kendőzetlenül a Világtalálkozó e heti vendégpárosával, Tóth Verával és Bojár Gáborral.

2019. október 26. Világtalálkozó (2019. október 26., szombat 12:00): Tóth Vera és Bojár Gábor
53:02
00:00
Műsorvezetők: Kadarkai Endre

Bojár Gábor a maga kategóriájában piacvezető lett építészeti tervezőszoftverével: 100 országban 200 ezer építész használja napi munkaeszközként. Nem véletlen, hogy a Wall Street Jour­nal Közép-Európa tíz legsikeresebb vállalkozója közé választotta.

Műsorunkban Kadarkai Endrének elmondta a sikeres üzletember, hogy amikor megalapította vállalkozását, a célja az volt, hogy megtalálja a magánál jobb és tehetségesebb embereket és nekik lehetőségeket adjon. "Egy jó vezető soha nem arra büszke, amit ő elért, hanem arra, amit az alkalmazottai a segítségével létrehoztak."

Rájött, hogy az igazi tehetség abban van, ha jó csapatot verbuválunk és hatékonyan motiválunk. Saját iskolájában vállalkozástant tanít és minden évfolyamnak levetíti a Bereményi Géza Eldorádó című filmjét. Eperjes Károly, a nagybácsi ellenállhatatlan erejével és érveivel ráveszi az orvost, hogy a kis unokaöccsét visszahozza az életbe, merthogy nem halt meg, hanem él! És a gyerek valóban él és megmenekül. Ez a szuggesztív erő talán a legfontosabb, ami egy vezetőt jellemez. Nem maga alkotja, hanem másokból hozza ki a csodát.

Bojár Gábor az üzletet a sporthoz hasonlítja: erős ellenféllel szemben fair eszközökkel nyerni!

A sportos versenyszellem Tóth Verát is jellemzi, aki 15 éve egy tehetségkutatót nyert meg. Rögtön a színpadon kellett megtalálnia az arcát. Abban a kritikus életszakaszban, amikor a kamaszkor végén, 19 évesen még csak megkezdődik a feldolgozás folyamata. "A lázadás visszhangja még bennem élt, hatalmas bizonyítási vággyal. Lassú víz típus vagyok. De megtanultam, hogy 10 másodperc alatt új fordulatot vehet az életem. Ennek feldolgozása viszont nagy árat jelentett: pánikbetegséget generáltam magamnak. Kórházban is voltam, összeomlottam. Majd felültem egy tömött villamosra. Gondoltam, ha ott kibírok egy utat, mindent túlélek!" - mondta műsorunknak.

Kadarkai Endrének arról a korszakáról is őszintén beszél Vera, amikor egymást érték a sikerek, s velük a pénz könnyen jött, könnyen ment. "Rövid időn belül egy budai villa ára kifolyt a kezemből. Szegődött hozzám egy érdekes társaság, akiket etettem, itattam és nem vettem észre, hogy csak kihasználnak. Az expasim hívta fel a figyelmemet: Nem veszed észre, hogy soha senki nem hív vissza egy pohár borra sem?"

Megadatott számára minden mélység és magasság, de így, a zenével át tudja adni a tapasztalatait másoknak is. Az elmúlt évek hosszú és magányos időszakai, az átgázolások, a csalódások megerősítették. Jelenlegi boldog párkapcsolatáról is beszélt szombati adásunkban, mely visszahallgató, sőt vissza is nézhető.

Iratkozzon fel YouTube-csatornánkra!

FELIRATKOZOM:

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Klubrádió.

Világtalálkozó
2019.10.26. 12:00
Műsorvezető: Kadarkai Endre
Szerkesztő: Warholik Zoltán