„Klubrádió
Megbeszéljük...

Szósortűz Sorosra

16/01/2019 17:39

| Szerző: Klubrádió

Migrációs válságot emleget egy kereszténydemokrata képviselő, s ki más állna szerinte a válság hátterében, mint Soros György.

2019. január 16. Nacsa Lőrinc (KDNP) Soros Györgyről
18:51
00:00

Három perc alatt tizenkétszer említette Soros György nevét egy KDNP-s képviselő. Ezt egyszerűen azzal magyarázta, hogy a menekültkérdéssel foglalkozott az említett sajtótájékoztatón, így elkerülhetetlen volt Soros emlegetése. Nacsa Lőrinc tudni véli, hogy az üzletember a közelmúltban húsz alkalommal találkozott az Európai Unió vezetőivel és a hozzá köthető civil szervezetek képviselői is rendszeres vendégek Brüsszelben.

A képviselő szerint migrációs válság van, s az EU adatai hiába mondanak ennek ellent, az ENSZ számai mást mutatnak. Magyarország példát mutat az egész kontinensnek, ide azért nem jönnek menekülők, mert a kormány sikeresen védi az országot.

Építsük újjá Szíriát, adta ki a jelszót a kormánypárti képviselő, azzal folytatva, hogy oda kell vinni a segítséget, ahol rászorulnak, s nem ide hozni a bajt. Véleménye szerint különbséget kell tenni gazdasági és valódi menekültek között, Az előbbiek vannak túlnyomó többségben és többnyire a klasszikus balkáni útvonalon érkeznek az unióba. A magyar emberek kinyilvánították, hogy nem akarnak bevándorlókat látni, mondta Nacsa Lőrinc. A migráció szerinte nem alapjog. Úgy gondolja, hogy Soros György megtestesít egy ideológiát, amivel a magyarok nem értenek egyet.

Törökországban mintegy négymillióan várakoznak arra, hogy tovább jöhessenek a kontinens belseje felé, ezt Nacsa Lőrinc véleménye szerint meg kell akadályozni. Bár Magyarország szolidáris azokkal az államokkal, ahová érkeznek a menekülők, a „problémát”ott vagy még Észak-Afrikában kell kezelni.

Az interjút a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Európai Parlament/168 óra.hu.