„Köszönjük,
Reggeli gyors

Birnbaum cikkéből kimaradt a megrendelő

15/01/2019 14:41

| Szerző: Klubrádió

A gyűlöletet hirdették, megalkották a főgonoszt, mindezt politikai tanácsadás címszó alatt. És a megrendelőről vajon miért nem esik szó? A Soros-kampány hátteréről.

2019. január 15. Keszthelyi András
07:45
00:00

Nem gyakori, hogy politikai tanácsadók a jelen idejű, vagy éppen a közelmúltban végzett munkájukról beszéljenek. Ezért is furcsa George Birnbaum cikke arról, hogy miként nevezték ki Soros Györgyöt főgonosznak és hirdették tulajdonképpen a gyűlöletet Magyarországon. Birnbaum, aki Arthur Finkelstein, a Fidesz néhai kampánytanácsadójának  tanítványa egy svájci lapban publikálta írását.

Keszthelyi András politikai tanácsadó szerint a cikk nagyon egyoldalú képet fest a politikáról, valamiféle ördögi összeesküvésnek mutatja be. Ráadásul kimaradt belőle a megrendelő, vagyis a Fidesz, illetve Orbán Viktor. Az pedig nem úgy van, hogy a gonosz tanácsadó kitalál valamit, a megrendelő pedig szó nélkül megcsinálja, megcsináltatja, bármi is legyen az. A két fél szorosan együttműködik – mondja Keszthelyi András.

A tanácsadó szerint most nem nagyon lehet mit tenni az ellenségképpel, gyűlölettel operáló kampányok ellen, hisz az emberek tele vannak félelemmel, szorongással. A populizmus ellen nehéz védekezni. Ám úgy véli, hogy ez csak átmeneti állapot, egy választást nem csak ellenségképpel, riogatással lehet megnyerni.

Dési János interjúját a fenti ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: 168 óra.