„Klubrádió
Hetes Stúdió

Színművészeti, jogállamiság, zöldpolitika - Hetes stúdió

24/10/2020 14:57

| Szerző: Klubrádió

A médiapluralizmus hiányáért is megrótta Magyarországot az Európai Bizottság jogállamisági jelentése. A vártnál is többen tiltakoztak látványosan az SZFE átalakítása ellen.

2020. október 24. Hetes Stúdió (2020. október 24., szombat 15:00)
107:53
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

 

A tartalomból:

Szeptember végén jelent meg az Európai Bizottság első jogállamisági jelentése. Nem túl meglepő módon igen súlyos megállapításokat tartalmaz a jelentés, amely négy területre terjed ki: igazságszolgáltatási rendszer, korrupcióellenes keret, médiapluralizmus és -szabadság, illetve a fékekkel és ellensúlyokkal kapcsolatos egyéb intézményi kérdések. Ezeket a területeket beszéltük végig négyrészes sorozatunkban, amelynek utolsó interjújában Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója és Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője beszélt a fogyatkozó médiapluralizmusról.

Zöld baloldali politikával ma még nem lehet választást nyerni Magyarországon. A Policy Solutions kutatása viszont azt mutatja, előbb-utóbb, a nyugat-európai országokhoz hasonlóan, nálunk is üggyé válik a fenntarthatóság és a klímavédelem. Migránsozásról és melegek elleni kampányról is kérdezte a választókat a Policy Solutions, amelynek vezetőjével, Bíró-Nagy Andrással beszélgettünk.

 

A Ferenciek terétől az Urániáig tömve volt pénteken este a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út egy része. A minimum jó tízezres tömeg a Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturgiáját követve, és egyben annak érdekeit védve emlékezett meg az 1956-os forradalom évfordulójáról. Az SZFE 54.napja tartó szabadságharca okán természetesen a Műegyetem rakparttól az egyetem főépületéig tartó séta és demonstráció jóval inkább szólt a jelenről, mint a múltról. Józsa Márta riportja. 

Nem fogja beismerni Trump a verségét, nem fogja átadni a Fehér Ház kulcsát a hagyományokhoz illően utódjának, tüntetések lesznek és káosz - ettől tart Thom Brooks, aki Durhamben jogot tanít és a politka filozófiájával foglalkozik. Ha Trump megnyerné a választást, akkor legsürgősebb feladata lesz kegyelmet adni hűséges alkalmazottainak, akiknek egy része már vádeljárás alatt van, másik része börtönben ül. 

Megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Unyatyinszki Györggyel, Rab Lászlóval és Bolgár Györggyel. 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: SZFE.

Hetes stúdió
2020.10.20.15:00
Műsorvezető: Neuman Gábor

 

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás