„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Szily Gruevszkiről és az Instagram-horgászatról

19/07/2019 14:08

| Szerző: Klubrádió

Onnan indultunk, hogy pont belebotlottak Nikola Gruevszkibe, ha mindig a lehallgatásra gondolnának, becsavarodnának, és eljutottunk az Instagram-vezérelt budapesti éjszakai horgászatig, avagy szelfizz hallal és Parlamenttel! - Szily László volt a Reggeli személy vendége.

2019. július 19. Reggeli gyors/Reggeli személy (2019. július 19., péntek 09:00)
36:56
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Rózsa Péter

Régen szerepelt együtt egy Gang című műsorban Szily, Panxnotded Miklós és mások mellett Puzsér Róbert jelenlegi főpolgármester-jelölt, valamint Para-Kovács Imre is, az utóbbiak egyébként gyakran összeugrottak. Szily László az egészet úgy jellemezte, hogy, „álértelmiségiek öszeverődtek”. Till Attilának volt ismerőse Puzsér, és úgy hozta a műsorba, hogy ő lesz, aki mindenkit fel fog hergelni, meg fog őrjíteni. Szerinte Puzsérnak jelenleg arra vannak esélyei, hogy jól megforgassa a nevét a köztudatban és egy vidámat trollkodjon, heccelje a közönséget. Az ő üzenete az MSZP és a Fidesz kvázi összefogásáról, a politikai túlélésről szól, és ebben az egyben valószínűleg igaza van, de azt talán ő se gondolta, hogy nyerhet.

Szó esett arról a konspirált lakásról is, ahol a 444-esek nemrég összefutottak „Gruevszki mesterrel”, közvetlenül a szerkesztőség mellett. Humorszinten mindenkiben felmerül, hogy lehallgatják őket, de túl sokat gondolkodni rajta hülyeség, akkor becsavarodik az ember. A modern technika lehetővé teszi, hogy a számítógépeiken keresztül is elintézzék ezt egyébként, senkinek nem kell a falra tapasztania a fülét a szomszéd lakásban. De ha már ez szóba került, és Panxnotded Miklós említette a régi módszert - hogy a megnyitott csap mellett beszélgettek a fürdőszobában, ha nem akarták, hogy a titkosszolgálat lehallgassa őket - Szily megjegyezte: úgyis elrontották náluk a felújítást, az egyik fürdőszoba ajtaja bezárhatatlan lett, viszont cserébe szép nagy, így akár járkálhat is valaki, amíg a zubogó víz hangjának árnyékban telefonál.

Iratkozzon fel a YouTube-on a Klubrádió csatornájára!

FELIRATKOZOM:

Az adás második felében áttértek Szily László nagy szenvedélyére, a horgászatra: az újságíró elmondta, létezik a sztereotip horgászkép, a nagyhasú, rádiót üvöltető, kempingszékben ülő típus, de ma már nem jellemző. Mostanra megerősödött az urbánus horgász szubkultúra, ráadásul ez instagram-vezérelt is. Éjszaka Budapesten olyan forgalom van a horgászhelyeken, mint nappal a Nagykörúton; a legjobb horgászhelyek Budán találhatók, ahonnan tökéletesen lehet szelfizni hallal a kézben és Parlamenttel a háttérben, hiszen a városnak a lámpákkal és a kivilágított épületekkel van egy "beépített filterrendszere", amelyet különösen díjaz az instagram-horgászat.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg! Címlapi kép: Facebook

Reggeli gyors
2019. július 19., csütörtök 09.10
Műsorvezető: Panxnotded Miklós