„Klubrádió
Reggeli gyors

Szilágyi János: az ember megvénül ugyebár

17/07/2019 11:58

| Szerző: Klubrádió

A híreket még mindig falja, de különösebben érdekes műsorokat nem talál a televízióban. Minden gyors és egyben felületes.

2019. július 17. Reggeli gyors - részlet 09.07.17. Szilágyi János
06:47
00:00

Fölkelek és semmi dolgom nincs. Ez nem jó állapot, de meg lehet szokni – mondja Szilágyi János újságíró, egykori rádiós, aki "A média arcai" című rovatunk szerda reggeli vendége volt. Az ember megvénül és persze sehol sem fog már naponta szerepelni. Azért még nagyobb interjúkat ír, talán túl sokat is ül a számítógép előtt – vallja. Televíziót szokott nézni, főleg hírműsorokat, mert a híreket még mindig falja. Egyébként kevés olyan műsor van, amely igazán lekötné.

Megfogadta, hogy nem fog nosztalgiázni, nem lesznek olyan gondolatai, mondatai, hogy bezzeg az én időmben, mert változott a világ. Sokkal gyorsabb, felületesebb lett. Mindenki dumál össze-vissza, mondja a hülyeségeit, minden felelősség nélkül. Szilágyi János jól emlékszik rá, hogy minden interjút, riportot lehallgattak, először politikai okokból, aztán már inkább csak szakmai indíttatásból. Most minden olyan gyorsan megy, nagyon sok a felkészületlen riporter, ha az interjúalany említ egy ismert nevet, azt sem tudják kiről beszél.

Az egykor meghatározó, stílusteremtő rádióst nemrég megszólította egy fiatal nő, aki pecekig lelkendezett, majd áradozott, hogy mennyire örül a találkozásnak, így Szilágyi úr, úgy Szilágyi úr... Kiderült, hogy valamelyik bulvárlapnak dolgozik, elővette a mikrofon és Szilágyihoz fordul komolyan: Mondjon valamit! Hát ő mondott. Annyit, hogy: Pá! Ilyen az én időmben nem fordulhatott volna elő – zárta ezt a sztorit Szilágyi János.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Fortepan (1971).

Reggeli gyors
2019.07.17. 06:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes