„Vásároljon
Reggeli gyors

Szijjártó számai nem stimmelnek

14/02/2020 14:02

| Szerző: Klubrádió

Bolgár György ismét tételesen cáfolta Orbán Viktor és egyes kormánytagok állításait a Reggeli gyorsban.

2020. február 14. Reggeli gyors - részlet 20.02.14. Bolgár György
09:10
00:00

Kezdjük azzal, hogy Soros György támogatja a magyar civil szervezeteket, köztük a Magyar Helsinki Bizottságot. Tény, hogy a bizottság finanszírozása körülbelül egyharmad részben valóban a magyar származású milliárdoshoz köthető alapítványokból érkezik. Azonban az Európai Bizottság, az ENSZ, és magánemberek is segítik a működését.

Ha már ENSZ. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint szörnyű, és tarthatatlan állapot, hogy a nemzetközi szervezet nem költ terrorellenes célokra, csupán a bevándorlókat segíti. A migráció valóban világjelenség. Azonban Bolgár György világossá tette, hogy a terror elleni harc nem az ENSZ feladata, hanem az egyes tagországoké, valójában a titkosszolgálatoké. Egyébként az ENSZ-nek is van egy ezzel foglalkozó szervezete.

Végül, de nem utolsó sorban sorra került Orbán Viktornak a röszkei határon tett kijelentése is, amely szerint a „menekültinvázió” 95 százalékban katonakorú férfiakból áll. Ez a statisztikák szerint egyszerűen nem igaz. A menekülők körülbelül 30 százaléka nő, másik 30 százalékuk gyermek.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt.

Reggeli gyors
2020.02.14. 06:00
Műsorvezető:Pálinkás Szüts Róbert