„Klubrádió
Reggeli gyors

Szabó Tímea: nem először hallgatnak le bennünket

30/09/2019 10:59

| Szerző: Klubrádió

A párbeszéd képviselője tűzbe teszi a kezét minden elnökségi tagért. A Karácsony Gergely lejáratását szolgáló felvétel készítése csak a Fidesz érdeke lehet.

2019. szeptember 30. Reggeli gyors - részlet 19.09.30. Szabó Tímea
06:08
00:00

Feljelentést tett a Párbeszéd ismeretlen tettes ellen, tiltott adatszerzés miatt, amelynek büntetési tétele 5 év. Nyilvánosságra került ugyanis egy manipulált, összevágott, eltorzított hangfelvétel, amely az ellenzék főpolgármester-jelöltjének lejáratását célozza. Megpróbálták lelassítani, megtisztítani a felvételt, hogy érthetőbb legyen a hang, és arra jutottak, hogy az több részletből áll, amelyeket a Párbeszéd elnökségi ülésein, a Képviselői Irodaházban rögzítettek. Az pedig egy olyan épület kellene, hogy legyen, amelyet a nemzetbiztonsági szolgálatok védenek. Amennyiben ott titkos műveleteket végezhet bárki is, az súlyos bűncselekmény.

Szabó Tímea elmondta, hogy most átvizsgálják az ő irodáját, mert a beszélgetések egy része ott történt. Bár, ha profik végezték a lehallgatást, akkor ők -mint ez ügyben amatőrök- nem biztos, hogy sokra jutnak. Az elnökségi ülések más része más helyiségekben volt, ott nincs joguk kutakodni.

Azt a lehetőséget, hogy a saját embereik közül készítette volna valaki a felvételeket, Szabó Tímea kizárta. Mint mondta, tűzbe teszi a kezét az elnökségi tagokért, mintegy 10 éve dolgoznak együtt, senkinek sincs oka feltételezni, hogy valaki hirtelen megőrült volna közülük. Racionális alapja sincs a feltételezésnek, mert a hét elnökségi tag közül öten indulnak az önkormányzati választásokon. A lejárató felvétel csak a Fidesz érdekeit szolgálja.

Egyébként korábban Jávor Benedek európai parlamenti képviselő telefonját is lehallgatták, ez onnan derült ki, hogy beszélgetés közben egyszer csak elindult egy korábbi részlet lejátszása. Úgy látszik, akkor valaki elrontott valamit.

Szabó Tímea azt nem állítja, hogy titkosszolgálatok avatkoztak volna be, és végeztek volna a mostani esetben lehallgatást. Nem tudják, hogy ki volt. Ám, ha kiderül az, hogy egy állítólagos demokráciában képviselőket hallgatnak le a hivatalos irodáikban, az egy példátlan eset.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton.

Reggeli gyors
2019.09.30. 06:00
Riporter: Szénási Sándor