„Klubrádió
Esti gyors

Sürgősségi ellátás a kormányzati emoji-gyárban – Selmeci János jegyzete

6/08/2021 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Az „elvileg az egészségügyért felelős, ám de valójában meghatározatlan funkciójú” államtitkár tehát megkérte az „elvileg az egészségügyért felelős” beosztottjait, hogy nézzenek utána az Uzsoki kórház ügyének, ők azonban nem értek rá, mivel felsőbb utasításra éppen mérges emojikat rajzoltak a hamarosan induló, újabb kormányzati plakátkampányhoz.

2021. augusztus 06. Esti gyors-részlet (2021.08.06. Selmeci János jegyzete)
02:44
00:00
Nincs sürgősségi orvos az Uzsoki kórházban, leállt az ellátás – erre a hírre ébredt fel délutáni szundijából az „elvileg az egészségügyért felelős, ám de valójában meghatározatlan funkciójú” államtitkár. Fake news, gondolta először, mivel a hírt egy olyan portálon olvasta, amit a propaganda minisztérium a „nem baráti”, illetve az „olvasásra nem javasolt” kategóriába sorolt az erről szóló direktívában, bár ő mégis innen tájékozódott, mivel a „baráti” kategóriában egy baba-mama magazin volt az egyetlen élvezettel olvasható sajtótermék.

Talán mégsem fake news, mondta magában, végül is ezen a portálon jelent meg az a lehallgatási ügy is, először azt sem hitte el, de amikor egy titkosszolgálatoknál dolgozó családi barátja egy italozás során szó szerint idézte neki a mesét, amit egy bizonyos oknyomozó újságíró a kislányának lefekvés előtt olvasni szokott, egy picit elbizonytalanodott.

Az „elvileg az egészségügyért felelős, ám de valójában meghatározatlan funkciójú” államtitkár tehát megkérte az „elvileg az egészségügyért felelős” beosztottjait, hogy nézzenek utána az Uzsoki kórház ügyének, ők azonban nem értek rá, mivel felsőbb utasításra éppen mérges emojikat rajzoltak a hamarosan induló, újabb kormányzati plakátkampányhoz. Sajnos a miniszteréhez sem fordulhatott, ő ugyanis még a előző héten jelezte, hogy egykori magyar királyok elveszett csontjait keresi vidéki nyaralása során, ezért ne keressék, különösen az egészségügyet és a koronavírust érintő kérdésekben ne, a járványveszély úgyis csak az Eucharisztikus Kongresszus és a Vadászati Világkiállítás megrendezése után lesz aktuális.

Az „elvileg az egészségügyért felelős, ám de valójában meghatározatlan funkciójú” államtitkár egy iskolába járt egy másik, a kormányfő közelében dolgozó miniszterrel, ezért őt hívta fel, hogy az Uzsoki kórházról érdeklődjön. A kabinetvezető azt mondta neki, hogy ne aggódjon, az ellátással minden rendben van, a kormányhatározatot már írják, de ennél most egyébként is fontosabb a haza megvédése, ezért le kell tennie a telefont, mert megy emojikat rajzolni.

Egy héttel később a kormány határozatot adott ki arról, hogy a magyar egészségügy világszínvonalon működik, az „elvileg az egészségügyért felelős, ám de valójában meghatározatlan funkciójú” államtitkár pedig kapott egy miniszteri levelet arról, hogy mely hírportálokat nem ajánlott olvasni. Az Uzsoki kórházban továbbra sem volt sürgősségi ellátás... 

Selmeci János jegyzete a 2021. augusztus 6-i Esti gyorsban hangzott el.