„Klubrádió
Megbeszéljük...

Stumpf: Most éppen szeretni kell a pápát

24/04/2023 19:34

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Nem valószínű, hogy a kormány tiltotta volna le békemenetet, az viszont egyértelműen központi iránymutatás, hogy a látogatás előtt és alatt a kormány megmondó emberei nem kritizálhatják Ferenc pápát – véli Stumpf András.

2023. április 24. Megbeszéljük - részlet 23.04.24. Stumpf András
13:47
00:00

A Fidesz végleg kifordult magából – ez a fő mondanivalója Stumpf András cikkének. A Válaszonline munkatársa szerint a kormánynak semmi nem számít, "nyugodtan pusztulhat iskola, kórház, posta, vasút és múzeum, az állami pénz meg ömölhet magáningatlanok fejlesztésére. A négyszögletű magyar posztmodern persze nem lenne kerek Bayer Zsolt nélkül, aki épp a békemeneteseket invitálja az általa nem is olyan régen demens vénembernek, gazembernek nevezett pápa miséjére. A trükk itt is ugyanaz, ami az állami bolti akcióknál". Ennek kapcsán kerestük meg az újságírót, akitől arra is rákérdezett a műsorvezető, Bolgár György, hogy mit gondol Bayer Zsolt legutóbbi akciójáról. A kormány megmondó emberének tartott publicista előbb arra kérte a békemenet résztvevőit, hogy menjenek el április 30-án Ferenc pápa miséjére a Kossuth térre, mondván, "legyen ez egy békemenet", majd letagadta azt, hogy békemenetet akart szervezni.

"Ahhoz képest, hogy kormány által pénzelt KESMÁ-hoz tartozó Mandiner is először még úgy számolt be Bayer kijelentéséről, utólag megváltoztatva a címet, mintha újabb békemenetet hirdetett volna, ő csak az általa balliberálisnak tartott médiát csapkodta, róluk valahogy megfeledkezett" – mondta a Megbeszéljük hétfői adásában Stumpf. Az egészben szerinte az az igazán abszurd, hogy Bayer korábban demens vénembernek vagy gazembernek is nevezte a pápát. "Nem hagyott harmadik opciót."

Azt nem tartja valószínűnek, hogy a kormányból jeleztek volna Bayernek, most ne szervezzen menetet. Azt annál inkább központból származó iránymutatásnak véli, hogy "most éppen szeretni kell a pápát" a látogatás előtt és alatt.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Stumpf Andrással
2023.04.24., hétfő 17:15
Riporter: Bolgár György