„Klubrádió

Soha ilyen erős netes támadás nem érte a Klubrádiót

22/04/2023 20:51

| Szerző: Klubrádió

Minden korábbinál erősebb túlterheléses támadássorozat indult a Klurádió élő adását továbbító stream ellen, az eddigi információk alapján elsősorban külföldről. Ezért a Klubrádió adása a szombati nap folyamán folyamatosan szakadozott és jelenleg is ez a helyzet. Dolgozunk a hiba elhárításán, szíves türelmüket kérjük! Addig is hallgassanak minket rádiónk YouTube-csatornáján.

Biztonsági intézkedéseink részeként egyelőre elérhetetlenné tettük a Klubrádió adását külföldi ip-címekről. Természetesen később, ha ezt a láthatóan szervezett, igen erős támadássorozatot sikerül megállítani,  újra elérhetővé válik a Klubrádió a határokon túlról is.

A támadás néhány nappal azután jött, hogy a Klubrádió sikerrel zárta 2023-as tavaszi túlélési gyakorlatát, amelyen minden korábbinál több, 155 millió forint gyűlt össze, ami lehetővé teszi, hogy rádiónk tovább működhessen a következő fél évben is.

Ezen a YouTube-linken érhető el a Klubrádió adása:

https://www.youtube.com/watch?v=cEsA4fIASVQ

Két nappal az eset után megkérdeztük Csordás Szilárd kiberbiztonsági szakértőt a túlterheléses támadásokról. Az általa elmondottakat meghallgathatják az alábbi hangsávnál a lejátszás ikonra kattintva.

2023. április 24. Esti gyors / részlet, Csordás Szilárd (23.04.24.)
07:59
00:00

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Pixabay)