„Klubrádió

Mit tegyen, ha nem hallja a Klubrádiót?

3/11/2021 15:00

| Szerző: Klubrádió

Az elmúlt hetekben több médiaoldal is beszámolt arról, hogy DDoS vagy hálózati támadások áldozatai lettek. Sajnos a Klubrádiót sem kerülték el ezek. Elmondjuk, hogy hallgatóinkat ez hogyan érinti, és mit tehetnek, ha nem akarnak lemaradni kedvenc műsoraikról.

Az elmúlt hetekben több, politikailag érintett oldalt ért DDoS támadás, először az Előválasztás weboldala számolt be ilyenről, aztán a 444.hu, majd a Mérce, a 24.hu, a hvg.hu és az ATV, de még az Origo és a CÖF is. Később a Szeretlekmagyarorszag.hu és a 168ora.hu is ilyen problémákat észlelt, órákra megbénították a forgalmat.

Október 25-én hétfőn este és november 2-án kedden este órákra elérhetetlen volt a Klubrádió weboldala. Ennek oka, hogy összehangolt hálózati támadást indítottak hackerek magyarországi weboldalak ellen. Nem konkrétan a Klubrádiót érintette a túlterheléses támadás – aminek lényege, hogy fertőzött számítógépek segítségével nagyon sok forgalmat, oldallekérést bonyolítsanak le rövid idő alatt (akár 20-30 gigabit/sec-es forgalmat), amitől a szerverek megadják magukat és az oldalak elérhetetlenné válnak –, hanem azt a hálózatot dugították el, amin az üzemeltetőnk szerverei működnek.

Szerencsére a rádió adása nem szakadt meg, továbbra is hallgatható volt a legtöbb felületen. A weboldal viszont ilyenkor nem elérhető – érinti ez az archívumot is és a podcast-szolgáltatást is.

Ha ön azt tapasztalja, hogy a klubradio.hu oldal nem működik, és a webhely nem érhető el / a www.klubradio.hu oldal túl hosszú ideje nem válaszol üzenetet látja, akkor valószínűleg ismét ilyen helyzet áll elő.

Ahhoz, hogy a Klubrádió adását hallhassa, szerencsére több más csatorna is rendelkezésre áll. Ajánljuk okostelefonos alkalmazásainkat és a YouTube-oldalunkat az élő adással (ami csak Magyarországon érhető el), illetve műsorunkat az internetes rádióadások elérhetőségeit egybegyűjtő oldalakon keresztül is megtalálhatják.

 

Mobilalkalmazások:

A képekre kattintás után az alkalmazás letölthető.

iOS-re:

 


Androidra:

 

Zsebra - okos zsebrádiós alkalmazás Androidra, archívummal:

 

 

Néhány online rádiós streamoldal, ahol elérhető a Klubrádió:

Onlinestream.live

MyOnlineRadio

Onlineradiok.com

Netradio

Online Radiobox

Online Rádió