„Klubrádió
Lég-Kondi

Rászóljunk-e az idegenre, ha nem tartja másfél méter távolságot?

10/04/2020 11:32

| Szerző: Klubrádió

A koronavírus helyzet ismét rávilágít fogyasztói társadalmunk gyengeségeire. Hogyan figyelhetnénk jobban arra, mi kerül az asztalunkra? És miként lehetnénk tudatos vásárlók, miközben még pénzt is spórolunk?

2020. április 03. Lég-Kondi (2020. április 03., péntek 15:00)
45:08
00:00
Műsorvezetők: Fórizs Mátyás Szerkesztők: Árva Brigitta
A koronavírus ideje alatti bevásárlásokhoz és a megfelelő élelmiszerkezeléséhez hallhattak tippeket a Lég-kondi április 3-ai adásában. Hogyan fogjuk meg, és miként tisztítsuk helyesen a boltban vásárolt termékeket? Egyáltalán: rászóljunk-e másokra, ha nem tartják be az előírt távolságokat vagy végigtapogatják a termékeket az áruházban? Az alapvető élelmiszerbiztonsági szabályok betartásáról Pleva Györggyel, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszer-biztonsági igazgatójával beszélgetünk.

Majd Kump Edina, környezetkutató, hulladékmentesítési szakértő adott tanácsot azzal kapcsolatban, pontosan milyen módszerekkel tudjuk csökkenteni az otthon felhalmozódó háztartási hulladékunk mennyiségét. Szó esett arról is, hogy minimális odafigyeléssel, ritkább, de tudatosabb bevásárlással akár komoly összegeket is megspórolhatunk.

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Lég-Kondi
2020. április 03., péntek 15:00
Műsorvezető: Fórizs Mátyás Szerkesztő: Árva Brigitta