„Klubrádió
A lényeg

PSZ: Ősszel csak egyes iskolákat zárna be a kormány

13/07/2020 17:50

| Szerző: Klubrádió

A Pedagógusok Szakszervezete úgy tudja, a kormány csak végső esetben zárna be minden iskolát és rendelne el egységesen távoktatást arra az esetre, ha az országot elérné a koronavírus-járvány második hulláma. Az érdekképviselet információi szerint a kormány a járvány alakulásától függően területi lezárásokban gondolkodik.

Hagyományos, normál munkarendben történő új tanévet remél a köznevelési államtitkár. Maruzsa Zoltán közölte, arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt.

Maruzsa Zoltán a Kossuth Rádióban azt mondta, a tanév kezdetéig még másfél hónap van, ez idő alatt az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján vizsgálják, milyen új technológiai megoldásokat lehet használni, ha újra otthoni oktatás lesz.

Koronavírus - Digitális tanrend
 
 Fotó: MTI/Komka Péter

A Pedagógusok Szakszervezete úgy tudja, hogy a kormány csak végső esetben zárna be minden iskolát, és rendelne el egységesen otthoni munkát, vagyis távoktatást. Információik szerint a kormány a járvány alakulásától függően területi lezárásokban gondolkodik, mert úgy látják, szükség esetén ez is elég lesz – erről az érdekképviselet alelnöke, Totyik Tamás beszélt a Klubrádiónak.

Arra is kitért, szerintük rengeteg változtatásra van szükség ahhoz, hogy az online oktatás hatékonyabb legyen, többet között egy minden iskola számára használható közös felületre, a digitális tananyagok fejlesztésére, illetve biztosítani kell, hogy a hátrányos helyzetű családok gyermekei se maradjanak ki az oktatásból.

2020. július 13. A lényeg-részlet/ Interjú, Totyik Tamás 2020.07.13.
01:07
00:00