„Klubrádió
Esti gyors

Progresszív adót javasolnak a szakszervezetek

17/09/2019 01:10

| Szerző: Klubrádió

A minimálbér után ne kelljen adózni, aztán pedig legyen több adókulcs. Erről beszélt a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke az Esti gyorsban.

2019. szeptember 16. Esti gyors - részlet 19.09.16. Kordás László
05:25
00:00

A Visegrádi 4-ek másik három országában sokkal nagyobb arányban növekednek a bérek, mint Magyarországon. A következő években is nagyobb emelést terveznek. Ennek az lesz a következménye, hogy nem áll meg, sőt növekszik a kivándorlás. Erről beszélt az Esti gyorsban Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Itt 8 százalékos emelésről szól a megállapodás, mind a minimálbérnél, mind a garantált bérminimumnál, két évre. Kordás László szerint ezt a megállapodást újra kellene tárgyalni, attól függően, hogy miként alakulnak majd a makrogazdasági mutatók. Szerinte 200 ezer forint fölé kellene emelni az összeget.

A szakszervezeti vezető azt is megfontolandónak tartja, hogy változtassanak az adószabályokon. Progresszív adózást javasolnak, ami azt jelentené, hogy a minimálbér közelében lévő fizetéseknél ne legyen jövedelemadó, a magas béreknél viszont igen.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Esti gyors
2019.09.16. 18:00
Műsorvezető: Selmeci János