„Klubrádió
Megbeszéljük...

Pikó: Több helyen hirdetik majd az oltásösztönző támogatást

17/11/2021 20:07

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A vártnál kevesebben vették fel az oltást, noha a józsefvárosi vezetés 10 ezer forinttal támogatta meg a rászorulókat. Pikó András, a kerület polgármstere szerint ez azért lehetséges, mert csak kevesekhez jutott el a lehetőség híre. Épp ezért amellett, hogy megemelik a támogatás mértékét, minnél több helyen meghirdetik a támogatást.

2021. november 17. Megbeszéljük - részlet 21.11.17. Pikó András
14:01
00:00

Józsefvárosban szeptember elején döntött úgy a képviselőtestület, hogy a rászorulók 10 ezer forintos támogatásban részesülnek, ha beoltatják magukat. Ez az összeg most a duplájára nő.

A támogatást rászorultsági alapon adják, jövedelemhatárhoz kötik, de ez a határ is emelkedett, már a 99.750 forint alatti jövedelemmel rendelkezők is igényelhetik (korábban a határ 71.250 forint volt).  A támogatás másik feltétele, hogy a családban minden nagykorú személynek kell oltással rendelkeznie, kivéve akkor, ha valaki orvosilag igazoltan nem oltható – írta meg a Józsefváros Újság.

Pikó András a Klubrádióban elmondta, a döntést azért hozták meg, mert a bevezetése óta eltelt három hét alatt kiderült, hogy csak részben volt sikeres az oltásösztönző támogatás. Józsefváros polgármestere szerint ennek oka az is lehet, hogy nem jutott el mindenkihez a támogatás híre. Ezért egyrészt emelték az összeget, másrészt a következő időszakben több helyen hirdetni fogják a lehetőséget. Ennek ügyében plakátokat helyeznek el a kerületben, és a vélhetően nagyobb nézettségű csatornákon is meghirdetik az akciót.

Hozzátette, a járvány első hullámában is igyekeztek segíteni a kerület rászoruló családjainak, akik ebben az időben vesztették el állásukat. Számukra 30-50 ezer forintos járványsegélyt vezettek be. A segély azóta is megmaradt, ehhez társították az oltásösztönző támogatást.

Pikó András
 
Pikó András
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

(Pikó András 2019 nyaráig, politikai kampánya kezdetéig a Klubrádió műsorvezetője volt.)

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Pikó Andrással
2021.11.17., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György