„Klubrádió
A lényeg

Patai Mihály Matolcsy alelnökének készül

12/03/2019 12:30

| Szerző: KLubrádió

Tavasztól a Magyar Bankszövetség elnöke, Patai Mihály átigazol az MNB-hez – értesült a Klubrádió. Nemrég arról beszélt, a magyar gazdaság Trianon óta nem volt olyan jó állapotban, mint mostanában.

A Magyar Nemzeti Bank egyik alelnöke lesz Patai Mihály – értesült a Klubrádió. A közgazdász, üzletember tavasszal érkezhet a jegybankhoz a magyarországi Unicredit Bank éléről, amit hosszú évekig irányított, és várhatóan megválik a Magyar Bankszövetség elnöki tisztségétől is.

Patait több évtizedes barátság fűz az MNB-ben második elnöki ciklusát megkezdő Matolcsy Györgyhöz. A Klubrádió információi szerint az Unicredit Bank hazai leánycégénél a közeli jövőben több személyi változás is várható a vezetésben. 

Patai Mihály tavaly decemberben a magyar gazdaságról azt mondta, hogy Trianon óta nem volt még olyan jó állapotban, mint az elmúlt időszakban.

A Klubrádió megkereste az Unicredit Bankot, akik az értesülést sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták. Úgy fogalmaztak, piaci pletykákat, és spekulációkat a bank részéről nem kívánnak kommentálni.

Az AFCA pénzügyi csúcstalálkozója Budapesten
Orbán Viktor miniszterelnök (b2), valamint Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke (b), Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (j2) és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (j) beszélget az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség (AFCA) kétnapos pénzügyi csúcstalálkozójának megnyitóján a Magyar Nemzeti Bankban 2017. november 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
 
A lényeg
2019. március 12., kedd 12.30h