„Támogassa
A lényeg

"Rövid távon a Fidesz jár jól" Vona pártalapításával az elemző szerint

7/09/2023 12:05

| Szerző: Klubrádió

Párttá alakul a Második Reformkor Alapítvány – jelentette be a Jobbik korábbi elnöke, Vona Gábor. Nagy Attila Tibor szerint nem teljesen világos egyelőre az ideológiai profil és nem látni azt a szervezeti hálót sem, ami elengedhetetlen egy párt felállításához.

Párttá alakul a Vona Gábor nevével fémjelzett Második Reformkor Alapítvány, vagy ahogy ők nevezik, 2RK – írta meg a 444.hu.

A Jobbik korábbi elnöke jelentette be a döntést az alapítvány Facebook-oldalán.

„Tudunk újat és tudunk mást mondani” - közölte Vona, hozzátéve, hogy azért érezték szükségét a változásnak, mert civil szervezetként már nem tudnak többet tenni a második reformkorért. Politikai szemléletüket reformkoriságnak nevezik és ennek mentén az ország egyesítésére törekednek. A Jobbik volt elnöke szerint annak ellenére, hogy már így is sok a párt, szükséges a lépés, mert „bennünket nem képvisel egyik sem” – idézte a 444.hu.

A bejelentés szerint egyik oldalhoz sem akarnak odacsapódni, nem lépnek politikai szövetségre sem a kormánypártokkal, sem az ellenzéki erőkkel.

"Rövid távon a Fidesz jár jól, Vona pártalapításával" – mondta a Klubrádiónak Nagy Attila Tibor. A politikai elemző szerint "lassan annyi a párt az ellenzéki oldalon, mint a csillag, minél több párt van, annál jobb Orbán Viktornak", hiszen így a választók egyre kevésbé tudnak tájékozódni a politikai piacon.

2023. szeptember 07. A lényeg - Nagy Attila Tibor 2023.09.07.
00:55
00:00

Nem teljesen világos egyelőre az ideológiai profil és nem látni azt a szervezeti hálót sem, ami elengedhetetlen egy párt felállításához – mondta Nagy. A politikai elemző egyelőre szkeptikus tehát az új szervezet sikerével szemben, hozzátette ugyanakkor, hogy nem lehet megjósolni, hosszú távon hogyan alakul Vona alakulatának sorsa.