„Klubrádió
Esti gyors

Öt karbantartója van a Keleti pályaudvarnak

10/05/2019 08:28

| Szerző: Klubrádió

Elhanyagolták az épületet, most ezért kell lezárni. A legszükségesebb munkákra elég lesz két hét, de ha nem dolgoznak rajta folyamatosan tovább, ismét leromolhat.

2019. május 09. Esti gyors - részlet 19.05.10. Gyöngyösi Máté
03:12
00:00

Elképesztő állapotban van a pályaudvar, ami egyébként egy építészeti jelkép is. Méltatlan, hogy az ide érkező turisták ezzel a látvánnyal találkoznak először. A hétfőn kezdődő kéthetes munka nem felújítás lesz, hanem karbantartás. Így értékelte az állapotokat Gyöngyösi Máté, a Közlekedő Tömeg Egyesület tagja.

Elhanyagolták az épület karbantartását, amennyiben azt folyamatosan végezték volna, akkor nem is kellene lezárni a pályaudvart. Nem csoda, hogy így lepusztult, Gyöngyösi Máté szerint mindössze öt, vagy lehet, hogy még ennél is kevesebb karbantartója van a hatalmas csarnoknak.

Most, a két hét alatt a legszükségesebb munkákat el lehet végezni, de aztán folytatni kell, mert például beázik a tető, és más gondok is vannak, amelyeket egy nagytakarítással nem lehet megoldani.

A pályaudvaron egyébként aszfaltburkolatot cserélnek, a nem használt pavilonokat elbontják, síneket, illetve ágyazatot is cserélnek, foglalkoznak az áramellátással, és egy új kijelzőt is elhelyeznek.

Szénási Sándor interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI, Máthé Zoltán.