„Klubrádió
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Hobbi kukkolók a ferihegyi dombon

30/01/2019 13:02

| Szerző: Klubrádió

Távcsővel és fényképezőgéppel vadásznak a különleges repülők megjelenésére váró szpotterek, akiknek már jól bejáratott helyeik vannak országszerte, Szpotterkedés és légi közlekedés jól megfér egymással, erről is szó volt az Élőben a városból legutóbbi adásában.

2018. október 24. Élőben a városból - részlet (2018.10.24.)
49:32
00:00
Bélyeg, szalvéta vagy színes szárnyú rovarok helyett különleges repülőket, azok felbukkanásának saját kezűleg elkapott pillanatait gyűjtik a szpotterek. A távcsővel és kamerával a légtérben vadászók szubkultúrája Magyarországon is stabil és fejlődő.

Budapesten természetesen a ferihegyi reptér környéke a járatkukkolók legvalószínűbb előfordulási helye, ahol kedvencük a már térképeken is jelölt Spotterdomb, de országszerte több más lesállásból is jól szórakozhatnak. A repülőgépeken kívül még egyre kell figyelniük, a fegyveres biztonsági őrökre, akik nem szeretik, ha megmásszák a reptér kerítését. Ez néha előfordul, de nem jellemzők a konfliktusok, sőt, szpotterkedés és légi közlekedés jól megfér egymással.

Erről is szó volt Az élőben a városból című műsorban, meg persze sok autós témáról, mint a Best Buy Awardról, vagyis a legjobb autóvétel-díjról, valamint égő és visszahívott kocsikról. És arról, kiknek milyen autókból vannak meghökkentő gyűjteményeik.

Az Élőben a városból október 24-ei, szerdai adásának riportere Fábián László volt. A műsor hangfelvételét a cikk elején kattinthatja!