„Klubrádió
Reggeli gyors

Őszödi beszéd – Nincs válasz

18/09/2019 13:45

| Szerző: Klubrádió

Ha nem ott, nem akkor, és nem úgy mondja el, akkor történelmi jelentőségű beszéd lehetett volna. Kéri László az őszödi beszédről.

2019. szeptember 18. Reggeli gyors - részlet 19.09.18. Kéri László
08:31
00:00

Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön elmondott beszédének egy részlete 13 éve került nyilvánosságra. A miniszterelnök ezt hónapokkal korábban mondta el, szűk körben. Majd félórás volt a beszéd, a média 58 másodpercet adott belőle közre, nagyon tudatosan szerkesztett változatban – mondta el Kéri László a Reggeli gyorsban. Az a rövid változat tele van trágárságokkal, vállalhatatlan – mondja a politológus.

Gyurcsány Ferenc mondhatott volna ilyen beszédet, persze szalonképesebben, például amikor a beiktatása volt. Az történelmi pillanat lett volna Kéri László szerint.

Így, utólag nézve az egész történet az őszödi beszédről irracionális. Már összemosódik a beszéd, a televízió épületének ostroma és az október 23-án történt rendőrségi akciók sora. Hihetetlenül megosztott a kép, alapvető kérdésekre pedig máig nincs válasz. Például arra, hogy kinek, kiknek volt az érdekük ezt a hangfelvételt, illetve annak tudatosan, és nem mellesleg professzionálisan szerkesztett változatát közölni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila.

Reggeli gyors
2019. 09. 18. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre