„Támogassa
Reggeli gyors

Őrült világ – M. Dénes Tamás zenés sporthírei

14/10/2023 18:57

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

Gary Julestól hallják a Mad World című számot – talán nem kell mondanom, hogy miért.

2023. október 13. Reggeli gyors-részlet (2023.10.13. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
02:53
00:00
Rengeteg képet, videót láttam az utóbbi napokban Izraelből és Gázából, sok nagyon megrázó volt köztük, de volt egy nem megrázó kép is, ami megmaradt bennem. Egy futballpálya Gázából. A rendkívül sűrűn lakott betonrengeteg között egy futballpálya. Ugyanolyan futballpálya, mint Izraelben vagy bárhol máshol. És akkor eszembe jutott, hogy milyen szép lenne, ha egyszerűen csak mindenki békében focizna.

Eszembe jutott a palesztin barátom, aki azt mesélte, hogy Jeruzsálemben rengeteg barátja volt a zsidók között, eszembe jutottak a palesztin-zsidó szerelmespárok képe, a békéért küzdők élete. Hát most nem az ő idejük jött el sem Izraelben, sem Palesztinában. A Hamász véres terrortámadása után története legnagyobb leszámolására készül Izrael, nem úgy tűnik, mintha Netanjahu kormányában bárki lenne, aki ezt ellenezné. A Hamász terrortámadásában számos izraeli sportoló meghalt: focisták, rögbisek, úszók. Így például a volt Hapoel Tel Aviv profi focistája, Lior Asulin, aki a 43. születésnapját ünnepelte azon a bizonyos Nova Fesztiválon, ahol 260 embert mészárolt le a Hamász. Az úszó Eden Nimri, aki ifjúsági válogatott volt, a Hamász elleni tűzharcban esett el. A lány mindössze 22 éves volt. A lista hosszú.

És hogy mennyire befolyásolja a sport világát a politika, azt jól mutatja a Makkabi Berlin esete. Az európai városokban, mint például tegnap Párizsban egyre inkább megjelenő Hamász-párti tüntetések is azt jelzik, jelenleg egy német zsidó Klub nem tud nyugodtan edzeni Berlinben. A klub emiatt visszalépett a bajnokságtól.

Igen, ez egy őrült világ.

A címlapi képen: Lior Asulin.

M. Dénes Tamás zenés sporthírei a 2023. október 13-i Reggeli gyorsban hangzottak el.