„Klubrádió
Esti gyors

Önleleplező vétó - Hardy Mihály jegyzete

19/11/2020 19:33

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

Az Európai Unió nem készült fel az imposztorokra, amikor 2004-ben beengedte a kelet-európai új tagokat. Az európai együttműködés ugyanis értékközösségen alapul. Ezt az értékközösséget pedig úgy hívják, hogy jogállam.

2020. november 19. Esti gyors-részlet (2020.11.19. Hardy Mihály jegyzete)
02:37
00:00
Magyarország nem jogállam. Ezt nem én állítom, hanem Magyarország miniszterelnöke és igazságügyi minisztere. Ha ugyanis Magyarország jogállam lenne, akkor nem tiltakoznának kézzel-lábbal az ellen, hogy az Európai Unió a következő hétéves költségvetést meg a különleges, Covid-segélyalap ügyét összekösse a jogállami feltételek teljesítésével. Ülnének békésen a brüsszeli tárgyalóteremben, mint az olasz, a svéd vagy a román küldöttség tagjai és figyelnének a napirendre. Hiszen a jogállammal otthon minden rendben van, legalább úgy nagyjából. De ők, mármint a magyar kormányfő és a minisztere tiltakoznak, sőt vétót is kilátásba helyeztek, megnehezítve ezzel a többi huszonöt tagállam dolgát. És hetet-havat összehordanak, hogy „ideológiai nyomás” meg migránsok betelepítése, meg a keresztény értékek védelme, meg a Soros-terv…

Hát mit mondjak, nem erőltették meg magukat a Fidesz kommunikációs gurujai. Amit most előadtak, pontosabban előadattak Orbán Viktorral és Varga Judittal, az minden, csak nem szellemi mélyszántás. Nem egy lenyűgöző gondolati halálugrás a cirkuszi kupolában - biztosítókötél nélkül. Ez bizony nagyon silány és kevés ahhoz, hogy megmagyarázzák a bizonyítványt.

Tény és való, hogy az Európai Unió nem készült fel az imposztorokra, amikor 2004-ben beengedte a kelet-európai új tagokat. Az európai együttműködés ugyanis értékközösségen alapul. Ezt az értékközösséget pedig úgy hívják, hogy jogállam. Angolul még szebb a kifejezés: „Rule of Law” vagyis a jog uralma. Magyarán: mindenki, az állam és az állampolgár is betartja a szabályokat.

Kicsit úgy van ez most a magyar és lengyel kormánnyal, mintha a focipályán mindenki a futball szabályai szerint játszana, kivéve ezt a két ütődöttet. Akik megvadult ketrecharcosként viselkednek. A bíró már többször belefújt a sípjába, megállította a játékot, figyelmeztette a két durváskodó játékost. Most, vagyis a héten a bíró elővette és felmutatta a sárga lapot. De ha ez a két, MMA-harcos továbbra is rúg-harap a pályán, akkor gyorsan előkerülhet a piros lap is; és máris mehetnek az öltözőbe.

És akkor nézhetik tovább a szégyenpadról, ahogy a nagyok tovább játszanak. Egy nagyon nagy baj van csak: nem a saját pénzükkel, hanem a miénkkel szórakoznak.

Hardy Mihály jegyzete a 2020. november 19-i Esti gyorsban hangzott el.

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás