„Klubrádió
Szerepvállalás

Önkénteseket toboroz az Utcajogász

3/09/2023 15:51

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Önkéntes jogászok jelentkezését várja az Utcajogász Egyesület. A Szerepvállalás című műsor első felében a szervezet társelnöke mesélt a kampányukról. A műsor második felében az UNICEF Magyarország gyermekjogi munkatársa beszélt a szervezet kampányáról, amelynek a bullying-megelőzés áll a középpontjában.

2023. szeptember 02. Szerepvállalás (2023. szeptember 02., szombat 13:00)
21:32
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Mivel az ügyszám nagyon megemelkedett a válság miatt az elmúlt időszakban, most a szokásosnál is nagyobb szüksége van új munkatársakra, ezért önkéntesek jelentkezését várja az Utcajogász. A csoport tagjai különböző helyekről, jogterületekről érkező jogászok, akik szabadidejükben önkéntesen dolgoznak együtt a szegénységben élő emberek jogaiért. Kerese Virág, a szervezet társelnöke mesél a szeptember 15-ig tartó toborzó kampányukról.

 
Utcajogász
 
Forrás: Utcajogász Egyesület/Facebook
 

A magyar középiskolások 85 százaléka számolt be arról, hogy már zaklatták az iskolában, 66 százalékukat pedig rendszeresen érte vagy éri fizikai, lelki vagy verbális erőszak kortársaitól. A bullying jelenség aggasztó hazai elterjedtségét vizsgálta az UNICEF Magyarország tavalyi felmérése. A gyermekjogi szervezet mostani kampányával kifejezetten azokat a fiatalokat szólítja meg, akik szemlélőként tanúi a bántalmazásnak és módjukban állhat segíteni. Dr. Balás Borbála, az UNICEF Magyarország gyermekjogi munkatársa avat be a részletekbe.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2023. szeptember 02., 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori