„Klubrádió
Ötös - Para-Kovács Imrével

Olcsó bringa, drága lakat

6/05/2019 13:40

| Szerző: Klubrádió

Erős az autós lobbi, de egyre erősebb a kerékpáros érdekképviselet is. Indul a Bringázz a munkába! kampány.

2019. május 06. Ötös - részlet 19.05.06. Halász Áron
45:05
00:00

A városi kerékpározás tulajdonképpen politika. Abban az értelemben mindenképpen, hogy a politikusok döntik el, hol és miképp lehet bringázni. A Magyar Kerékpárosklub szóvivője szerint az emberek négyötöde támogatja a bicajozást, ezért a döntéshozó politikusoknak sincs más választásuk.

Igaz, hogy az autós lobbi erős, az is igaz, hogy a biciklisek nem szeretik a rollereseket és a modernebb eszközökkel közlekedő turistákat, de szeretnek bringázni és helyet követelnek maguknak az utakon.

Halász Áron Amszterdamot és Bécset említette mintaként, ahol tényleg igaz, hogy nem az autókért van a város, hanem az emberekért. A klub együttműködik a BKK-val, a főváros önkormányzatával, tárgyal a főpolgármester-jelöltekkel. Tizenkét pontos javaslatcsomaggal állt elő, hogy élhetőbbé tegye a várost. Ugyanis egyre kevésbé férnek el az emberek, hiszen nem autókra és főleg nem ennyi autóra tervezték.

A szóvivő az Ötösben beharangozta a Bringázz a munkába! kampányt is. Igaz, hogy ennek is vannak nehézségei, például az, hogy nem minden munkahelyen lehet mondjuk zuhanyozni, de a tény, hogy egyre több öltönyös topmenedzsert lehet látni a bicaj nyergében, önmagában is bíztató. S hogy milyen kerékpárt érdemes venni? Amilyen a célnak megfelel, csak a lakat legyen erős.

Feliratkozott már YouTube-csatornánkra? Érdemes.

FELIRATKOZOM:

Para-Kovács Imre interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay