„Klubrádió
Esti gyors

Nincs párbeszéd – Dési János jegyzete

10/02/2020 18:02

| Szerző: Dési János/Klubrádió

A neonácinak vajból van a szíve, galambepéjű, és miközben tömeggyilkos elvtársaira emlékezik – akik kétségtelenül igen nagy számban maguk is ádozatai lettek annak a gyilkológépezetnek, amelyet maguk is működtettek - nem szereti, ha felhánytorgatják, hogy kicsit mintha gyilkosokat tetszene éltetni és ünnepelni.

2020. február 10. Esti gyors-részlet (2020.02.10. Dési János jegyzete)
02:29
00:00
Ismerik a régi viccet, hogy Kohn bácsit 46-ban felelősségre vonják, és ki akarják zárni a kommunista pártból, mert hogy "Kohn elvtárs, baj van magával, többen látták '44-ben a Duna-parton nyilasok társaságában"?

Mint tudjuk az élet gyakran utánozza az irodalmat. Bizonyos kormánypárti tévék és lapok oda jutottak, hogy egyesek nem átallották megzavarni a Budapesten menetrendszerűen megrendezett szélsőjobbos, neonáci megemlékezést.

Mert a neonácinak vajból van a szíve, galambepéjű, és miközben tömeggyilkos elvtársaira emlékezik – akik kétségtelenül igen nagy számban maguk is ádozatai lettek annak a gyilkológépezetnek, amelyet maguk is működtettek - nem szereti, ha felhánytorgatják, hogy kicsit mintha gyilkosokat tetszene éltetni és ünnepelni.

A neonáci szép nyugodtan szeretne neonáculni, zsidókázni, cigányozni, migráncsozni – közben a kék égen elandalodni, hallgatni a madarak füttyét. A tücskök ciripelése közben arra gondolni, hogy de szép az élet – és milyen jó volt, amikor még gázkamrába dughattuk, akinek nem álltuk még a szagát sem.

Ah ,be jó volt, amikor nagypapiék tartották Budapestet! Mit tartották, földig rombolták, elpusztították, felrobbantották a hidakat – miközben magyar szövetségeseik szép szorgalmasan, időt, energiát nem sajnálva, kihasználva, hogy ők nem adják a várost, lövöldöztek bele embereket a Dunába – pedig fújt a szél és sokszor esett az eső, a hideg is lecsapott. De ők megérteni vélték a idők szavát, és még egyet fordultak a Pozsonyi út felől, pedig többüknek feltörte már a lábát a lopott bakancs is.

Szóval őket is felidézték volna most méltósággal, ha ugye nem jönnek azok, akik szerint mindez mégsem helyes. És szép dolog a szólásszabadság, a véleménynyilvánítás joga – de azért mégiscsak.

És az Orbán rendszer járszalagján haladó, önszorgalmú csahosok most úgy gondolták, kell valamit megint a szélsőjober közönségnek is virítani, ez éppen jó lesz.

Hát nem. Aki sokat neonáciskodik, arról azt fogjuk hinni, hogy neonáci. Potenciális tömeggyilkos.

Ma még csak potenciális. De akkor is.

Az ilyen fickókkal valóban nincs párbeszéd most már.

 

Dési János jegyzete a 2020. február 10-i Esti gyorsban hangzott el.