„Támogassa
Reggeli gyors

Niedermüller kontra Niedermüller

14/12/2020 12:06

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Csak Abszurdisztánban történhetne meg ilyesmi – mondja a VII. kerület polgármestere, akinek ellopták a nevét. Ja, és még 43 millió forintot.

2020. december 14. Reggeli gyors - részlet 20.12.14. Niedermüller Péter
06:22
00:00

Az már önmagában érdekes, hogy egy önkormányzat két hónappal a választás előtt kétéves szerződést köt egy vállalkozással, és a teljes összeget azonnal előre kifizeti neki. A VII. kerület előző, fideszes vezetése ezt tette. A vállalkozó azóta sem végezte el a munkát. Konkrétan az történt, hogy a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft. 43 milliót kapott azért, hogy úgynevezett Erzsébetváros-kártyát bocsásson ki, ami a helyi lakosoknak néhány százalék kedvezményt jelent különböző szolgáltatásoknál, az állatkerttől a fodrászig.  A kerület új polgármestere, a DK-s Niedermüller Péter kollégáival átnézte ezt az ügyet is, mint sok mást. Azt találták, hogy a szerződés szerinti összeget kifizette az előző önkormányzat, a kártya viszont csupán egy-két helyen használható, ezért feljelentést tettek.

A Kft. tulajdonosa erre érdekesen reagált: átnevezte a cégét Niedermüller.HU Kft.-re. Feltehetően így akarta a polgárokkal elhitetni, hogy a stikli mögött maga, a kerület vezetője áll, nála lehet a pénz.

A polgármester szerint itt valami nagyon komoly joghézag lehet, vagy valami trükk, ha csak úgy fel lehet használni egy ember nevét. Valószínűleg bármelyik politikussal meg lehet tenni ugyanezt, ha az a név nincs levédve, legyen szó akár kormánytagról is. Abban biztos, hagy a cég a név megváltoztatásával nem tud kibújni a felelősség alól, mert a rendőrség képes lesz kideríteni az igazságot. Bár ezek után ebben az országban már bármilyen őrület előállhat – mondja Niedermüller Péter.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán.

Reggeli gyors
2020.12.14.06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor