„Klubrádió
Megbeszéljük...

Nemény: Szombathelyen nem számít a pártpolitika

1/02/2023 19:19

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"A három alpolgármester közül egy DK-s, egy MSZP-s, egy momentumos. Úgy gondolom, azzal, hogy színesebbek vagyunk, erősebbek is egyben" – mondta el véleménét Nemény András, Szombathely polgármestere azzal kapcsolatban, hogy a városvezetés két szocialista politikusa átült a DK-ba.

2023. február 01. Megbeszéljük - részlet 23.02.01. Nemény András
09:38
00:00

Horváth Attila, Szombathely MSZP-s alpolgármestere és Kopcsándi József, Szombathely MSZP-s önkormányzati képviselője is a DK-ban folytatja a munkát – közölte a Demokratikus Koalíció.

Nem érzi lesújtva magát az átigazolásoktól Nemény András. Szombathely szocialista polgármestere a Megbeszéljük műsorában elmondta, a városban nem számít a pártpolitika. Hozzátette, nem ez az első alkalom, amikor valaki átül egy másik pártba, László Győző 2020 novemberében döntött úgy, hogy csatlakozik a Momentumhoz. Ezt követően Nemény szerint bebizonyosodott, hogy minden félelem alaptalan, hiszen a városvezetés feladatait továbbra is együttműködve látták el. Nincs kétsége affelől, hogy ez ezután is így lesz. Hozzátette, viszonyuk baráti, párttagságtól függetlenül..

"A három alpolgármester közül egy DK-s, egy MSZP-s, egy momentumos, sőt a testületben vannak LMP-sek is, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is támogatott minket. Úgy gondolom, azzal, hogy színesebbek vagyunk, erősebbek is egyben" – összegezte.

Hozzátette azt is, hogy elsődleges feladtának a lakosság számára megfelelő városvezetést tekinti, míg a pártpolitikát legfeljebb eszköznek tartja.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Nemény Andrással
2023.02.01., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György