„Klubrádió
A lényeg

Megmérték, hogy a szombathelyiek kire szavaznának

4/01/2022 17:18

| Szerző: Klubrádió

A szombathelyiek elégedettek a helyi városvezetéssel, de a kormányzati adóelvonások nem tetszenek nekik, ahogy a körzetet képviselő fideszes Hende Csaba tevékenysége sem, írja a Nyugat.hu a ZRI Závecz Research Vas megyei 1. számú választókerületében készült 700 fős reprezentatív kutatására hivatkozva.

A felmérés szerint a helyiek Hende Csaba mellett a polgármester Nemény Andrást, valamint az ellenzéki előválasztás egykori két jelöltjét, Ungár Pétert és az ellenzék képviselőjelöltjét, Czeglédy Csabát is 90 százalék feletti arányban ismerik.

A lapban ismertetett felmérés szerint a két rivális képviselőjelölt, Hende és Czeglédy is megosztó politikusok, Nemény polgármesterrel pedig a többség elégedett. A megkérdezettek többsége a Fidesz győzelmét tippelte a körzetben, bár a megkérdezettek többsége az ellenzéki listára szavazna, Czeglédy pedig 45:41 arányban vezet Hende előtt. A szombathelyiek 16 százaléka bizonytalan. (Hende fideszes riválisa Balázsy Péter 42:37 arányban elveszítené Czeglédyvel szemben a választást).