„Klubrádió
Megbeszéljük...

"Nem kell a kilakoltatásig várni, a végrehajtást is le kell állítani"

4/02/2022 18:53

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Ameddig egy, a törvényeknek, a jogállamiság elvének megfelelő megoldást nem találnak, az új kormány feladata leállítani a devizahitelesek elleni végrehajtásokat – véli Szakács László, a DK devizahitelekkel foglalkozó politikusa.

2022. február 04. Megbeszéljük - részlet 22.02.04. Szakács László
12:08
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a szlovén parlament szerdán elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a svájci frankban, vagy svájci frank alapon felvett lakossági hitelek adósainak az árfolyamkülönbség miatt 2015-ig felgyülemlett költségeit elosztja a bankok és a mintegy 32 ezer hitelfelvevő között.

Szakács László , a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje – aki egyébként hosszú ideje foglalkozik a devizahitel károsultjainak ügyével – azt mondta a Klubrádiónak, hogy ameddig egy, a törvényeknek, a jogállamiság elvének megfelelő megoldást nem találnak, az új kormány feladata leállítani a devizahitelesek elleni végrehajtásokat. Hozzátette, ez alatt nemcsak a kilakoltatásokat érti. Jelenleg úgy látja, hogy a hatályban lévő törvényeket félreértelmezik, befolyásolják a bírói gyakorlatot, és nem hajtják végre az Európai Bíróság ítéletét.

Róna Péter csütörtökön a Megbeszéljükben azt mondta, az állam bármikor dönthet úgy, hogy részben, vagy egészében kártalanítja a devizahiteleseket, és ennek költségeit adó formájában áthárítja a bankokra. Hozzátette, ilyen döntésnek semmilyen jogi akadálya nem lenne. A közgazdász Szakács László ajánlotta mélyebb elemzésre mert a szakpolitikust alkalmasnak tartja a feladat elvégzésére.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Szakács Lászlóval
2022.02.04., péntek 16:45
Riporter: Bolgár György