„Klubrádió
Esti gyors

Nem hatósági áron eladott megyék - Selmeci János jegyzete

18/09/2020 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Még szerencse, hogy Orbán egy  kompetens vezető, bármikor meg tud győzni egy mikrofonállványt arról, hogy az egészségügy felkészült, és bátran bele tudja fojtani a szót a huszonnégy órát ügyelő orvosba, aki ennek az ellenkezőjéről próbálja őt tájékoztatni.

2020. szeptember 18. Esti gyors-részlet (2020.09.18. Selmeci János jegyzete)
01:55
00:00
Rekord, rekord hátán, egyre több koronavírus fertőzöttet találnak az országban, nem függetlenül attól, hogy a multicégek kétségbeesve küldték a magánszolgáltatókhoz kettőt köhintő dolgozóikat. Szerencsére vezető tábornokunk és miniszterelnökünk észlelte a problémát, hányszor elmondta már, hogy nem az esetszámokat kell nézni, hanem a halálozást, a bajkeverő sajtó mégis minden reggel megírja, hogy van 700-800-900 új fertőzött. Az ilyen hírek láttán megvan a veszélye annak, hogy a nép dolgozó gyermeke bepánikol, lezárásokat követel, nem veszi fel a CSOK-ot és még a vasárnapi misét is kihagyja, a gazdaság pedig becsúszik egy nagyon mély gödörbe, a miniszterelnököt pedig legkésőbb 2022-ben utánadobják.

Még szerencse, hogy kompetens vezető ő, bármikor meg tud győzni egy mikrofonállványt arról, hogy az egészségügy felkészült, és bátran bele tudja fojtani a szót a huszonnégy órát ügyelő orvosba, aki ennek az ellenkezőjéről próbálja őt tájékoztatni. Hagyjuk meg a tényeket a hanyatló nyugat ópiumának, az ingyenes koronavírus tesztre sem azért kell néha egy hetet várni, mert a megalázó bérek miatt alig van az országban mentős, a miniszterelnök és kormánya pedig a tesztkapacitások kiépítése helyett a haverok szállodáira költött milliárdokat.

Természetesen nem a kormány, hanem a járványon is nyerészkedő magáncégek a hibásak, szavazótáborokon átívelően éri el a szíveket ez a gondolat, legyen 3,60 a kenyér és hatósági áras a teszt, az állam megint megoldott mindent, már fel sem tűnik, hogy éppen hogy nem tud megoldani semmit.

De legalább nem fogja megérni a magáncégeknek teszteket árulni, kevesebb teszt, kevesebb fertőzött, újabb kormányzati siker, dolgozó népünk megnyugodhat, a járványkezelés sikeres, az UEFA Szuperkupa döntőt is meg lehet Budapesten tartani, a pályán ugyan nem lesznek magyarok, de a VIP páholyban igen, el is adnak majd pár megyét nem hatósági áron. 

Szerencsére a VIP páholy nem zár be tizenegykor.

Selmeci János jegyzete a 2020. szeptember 18-i Esti gyorsban hangzott el.