„Támogassa
Reggeli gyors

Nem bevezetni kell a melegházasságot, hanem elfogadni, ha máshol összeházasodtak

16/09/2021 14:36

| Szerző: Klubrádió

Gulyás Gergely a kormányinfón azzal a meglepő érveléssel vetette el a melegházasság kérdését, hogy a marihuánát például lehet legalizálni, a melegházasságot viszont nem, mert az nem létezik. Pál Márton aktivista szerint eközben Magyarországon minden eddigi rekordot megdöntött azoknak az öngyilkossági gondolatokkal küzdő gyerekeknek és fiataloknak a száma, akik telefonon kértek segítséget.

Gulyás Gergely miniszter dehumanizáló megnyilvánulása volt a Reggeli gyors témája, amivel a legszentebb emberi szövetséget hasonlította össze a kábítószerlegalizációval, majd kihozta azt vesztesként.

2021. szeptember 16. Reggeli gyors-részlet (2021.09.16. Pál Márton-interjú)
07:01
00:00

Eközben a segélyvonalat üzemeltető Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közleményben írt arról, hogy itthon drámaian megnőtt azon fiatalok száma, akik öngyilkosságon gondolkodnak, sokan pedig meg is teszik.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány képviselője, Pál Márton szerint azokban az országokban, Dánia, Svédország és az Egyesült Államok, ahol a törvények lehetővé teszik, hogy meleg párok is összeházasodjanak, bizonyítottan csökkent az öngyilkosok száma. Ebben szerinte semmi meglepő sincs, hiszen "ha nincs megkülönböztetés, nincs stigma, nem rekesztjük ki az LMBTQ-párokat, a kormány világos üzenetet küld, hogy velük is minden rendben van, egyenlőek, boldogok és hasznos részei a társadalomnak".

Szerinte Magyarországon sem az LMBTQ-közösséggel kellene a hatóságoknak foglalkoznia, hanem a családon belüli erőszakkal és a gyerekek egészséges fejlődésének biztosításával. Ezek a gyerekek, fiatal felnőttek az úgynevezett pedofíl-törvények miatt kirekesztve érzik magukat, meg vannak félemlítve, egy fekete lyukba vannak bedobva, miközben Pál becslése szerint a 12-19 éves korosztályban akár 100 ezer gyereket is érint ez a törvényi változás.

Azzal kapcsolatban, hogy a kormánymédiában arról írtak, hogy kötelező az EU-tagországokban a melegházasság, Pál felhívta a figyelmet egy tévedésre, itt ugyanis csak arról van szó, hogy a tagországoknak az azonos neműek házasságát el kell ismerniük. "Ebben semmi újdonság sincs, a Európai Bizottság ajánlására fogadta el az Európai Parlament, de csak a családegyesítésre vonatkozik". Ha például egy magyar és egy spanyol meleg Spanyolországban összeházasodik, azt Magyarországon is el kell ismerni, mondta.

A műsorvezetővel egyetértettek, hogy csak a kormányinfós dezinformáció, hogy minden országban be kell vezeti a melegházasságot.

Pécsen a hétvégén lesz meleg felvonulás, ott is ki lehet állni a melegek jogaiért.