„Klubrádió
Esti gyors

... nagyobb volt egy lónál - Rózsa Péter jegyzete

17/06/2019 18:13

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

Jönnek ezek a szúnyogok és kétvállra fektetik Európa legerősebb katos és tekes csapatait. Valami tehát nem stimmel.

2019. június 17. Esti gyors-részlet (2019.06.17 Rózsa Péter jegyzete)
02:18
00:00
Szúnyog van. Rengeteg.

Pedig ez egy nagyon erős ország, nem szabadna, hogy a szúnyoghadak így legyőzzenek minket. Olyan a helyzet, mint a borogyinoi ütközet után. A még mindig erős napoleoni hadak üldözőbe akarták venni Kutuzovékat, de nem találták meg őket. Kivont karddal, élesre töltött fegyverrel nyargalásztak a franciák erre, arra, vonszolták hatalmas ágyúikat dombra fel, dombról le, de az oroszok valahol máshol jártak. Ezért el is maradt a győzelem.

Nálunk is erős a Katasztrófavédelmi szolgálat például. Már megalakulásakor lehetett tudni, túlméretezett akcióról van szó, hiszen a katasztrófákra szerencsére jellemző, hogy ritkán fordulnak elő, tehát ha a kormány erre egy állandó testületet állít fel, akkor folytatólagosan katasztrófának is kellene lenni. Csak akkor értettük meg ennek a hadművészetnek a lényegét, amikor a kormány a kéményseprő vállalatok felszámolásával valóban előállított egy katasztrofális helyzetet – CO2 mérgezések idejét éltük – s így már hadra is lehetett fogni a katosokat; uccu neki, tisztítsák a kormot, ahol csak érik.

Aztán ott van a TEK. A Terrorelhárítási Központ. Akkorára és olyan erősre sikerült, hogy már e hírre is elkerüli Magyarországot a terroristák gyilkos hada. Most meg a határon erősítünk tovább, kevés a rendőr ott, hát katonákat vezényelnek a kerítés mellé. E hírre még az a menekült is önként békés kirándulónak álcázza magát, és elhúz valamerre messze a környékünkről, aki korábban drótvágóval felszerelkezve akart illegális határátlépést végrehajtani.

És akkor jönnek ezek a szúnyogok és kétvállra fektetik Európa legerősebb katos és tekes csapatait. Valami tehát nem stimmel. Vagy az erőink nem találják meg az ellenfelet, mint ahogy Napoleon csapatai sem jutottak a cári hadsereg nyomára, vagy két ország van itt, az egyik felében mi, egyszerű emberek élünk a másikban a két hadoszlop vezérestől, miniszterestől és miniszterelnököstől. Csak így érthető, hogy minket halálra csípnek ezek a dögök ők pedig nem is érzékelik a vérszívók jelenlétét. Máskülönben csak tettek volna valamit ellenük – mert egyébként terrorista és más katasztrófa híján ez lenne a dolguk.

Rózsa Péter jegyzete a 2019. június 17-i Esti gyorsban hangzott el.