„Támogassa

Milyen sorrendben kell alkalmazni az arcápolási termékeket?

13/12/2021 07:45

Olykor előfordul, hogy a szépségápolási termékek száma annyira ijesztő, hogy nem is tudjuk, honnan kezdjük...

Ezért döntöttünk úgy, hogy sorrendbe helyezzük őket egy rövid útmutató keretén belül.

Reggel

 

  1. Tisztítás - ez lehet hab, gél vagy tej, a bőr típúsától függően. 
  2. Tonik vagy lotion. Ezek a szuper készítmények elősegítik az arcszérum, vagy a krém felszívódását. Ráadásul helyreállítják a bőr sav-bázis egyensúlyát. 
  3. Arcmaszk - sokféle létezik, de egy dolgot biztos érdemes tudni: minél többet használjuk, annál jobb. Felváltva alkalmazhatunk tisztító, hidratáló, tonizáló és tápláló maszkokat. 
  4. Maszk után a legjobb, ha tonikkal vagy lotional töröljük át az arcunkat. 
  5. Eszencia. Olajmentes, hatóanyag-koncentrációja meghaladja a krémekét is. Néhány eszencia képes a tonikot is helyettesíteni, ez a csomagoláson általában fel van tüntetve. A szérummal ellentétben az eszencia után nincs szükség krémre.
  6. Arcpermet - egyfajta modern helyettesítője a toniknak. Egy-egy spray több terméket is helyettesíthet, így kihagyható a 2. és a 4. lépés is. 
  7. Booster, az eszencia mellett egy másik koreai innováció, a szérum és a krém között helyezkedik el. Néhány boostert hozzá lehet adni az adott krémhez, valamelyiket pedig önállóan kell felvinni. 
  8. Szérum. A szokásos adagolós és pipettás szérumok mellett léteznek “tömörítettek” is. A Makeup felhívja a figyelmet, hogy minden kozmetikumot a bőr igényeinek megfelelően válasszunk ki! A szérumok aktívan hidratálják és táplálják a bőrt, elősegítik a krém behatolását a mélyebb rétegekbe.
  9. Krém, amivel szinte minden világos. Vigyük fel a szükséges mennyiséget és hagyjuk, hogy végezze a dolgát!
  10. A tökéletes ápolás utolsó lépése a fényvédő krém, amit a kozmetikusok általában áprilistól októberig tartanak fontosnak, viszont egész évben érdemes védekezni az ultraibolya sugaraktól.
arcszérum
 

Este

 

  1. Micellás víz - jól eltávolítja a sminket, de néhányat le kell öblíteni vízzel.
  2. Mosakodó szer. Legyen az bármi, akár hidrofil olaj - a lényeg, hogy kényelmes érzetet okozon.
  3. Lotion vagy tonik.
  4. Arcmaszk.
  5. Éjszakai arcmaszk vagy szérum.

A retinol tartalmú termékeket nappal és este is használhatjuk. Ha könnyű állagú, például folyadék, vigyük a szérum és a hidratáló krém előtt. A retinol tartalmú krém pedig helyettesíti az általánosat.

(X)