„Klubrádió
Hetes Stúdió

Miért működik a kormányzati manipuláció?

15/06/2019 11:52

| Szerző: Klubrádió

Ez lesz az egyik témája a Hetes stúdiónak. Szó lesz arról, hogy mi történhet még a Magyar Tudományos Akadémiával, s arról is, hogy ami Ukrajnában zajlik, az ránk is hat.

 

Manipulációról és morálispánik-keltésről rendezett minikonferenciát az Eötvös Károly Intézet. Miért tud ennyire hatékonyan működni a kormányzati manipuláció Magyarországon? Melyek a lehetséges ellenszerei? Ezeket a kérdéseket jártuk körbe Lázár Domokos jogásszal, az EKINT kutatójával.

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Lovász László, az MTA elnöke. Bár az erőviszonyok nem kiegyenlítettek, és a kormány láthatóan elszánt, hogy bedarálja a tudományos életet is, a tudósok küzdenek a függetlenségükért, amíg lehet. Galavits Patrik összeállítása.

"Nem nagyon bírjuk egymást falakkal" címmel több nagyvárosban is rendezett már kiállítást a mozgáskorlátozottakkal szembeni előítéletek ellen az "Önállóan lakni – közösségben élni" csoport a Társaság a Szabadságjogokért szervezettel közösen. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a mozgáskorlátozottak ugyanúgy dolgoznak, szórakozni járnak, már ha nem ütköznek akadályokba. Márpedig – főleg a falvakban– ma még nagyon sok akadállyal kell megküzdeniük. Molnár Zórát, az Önállóan lakni – Közösségben élni csoport aktivistáját kérdeztük erről.

Porosenkó volt ukrán elnök egyik tanácsadója, Valerij Pekar Budapestre jött egy zárt körű minikonferenciára, amit a Kanadai Nagykövetségen tartottak. Pekar interjút adott a Hetes stúdiónak: arról beszélt, hogy ami Ukrajnában történik, az nem az ország belügye, mert meghatározza a szomszédos országok, így Magyarország geopolitikai lépéseit is.

És végül megbeszéltjük a hét eseményeit Gergely Zsófiával, Nagy Józseffel és Farkas Zoltánnal. Szombaton három órakor Hetes stúdió Lampé Ágnessel.

Hetes stúdió
2019.06.15. 15:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes