„Klubrádió
A lényeg

Mészáros üzlettársa 800 millióért vett "telket" Tihanyban

4/09/2021 20:14

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Az ezer négyzetméteres, úszómedencés, "mezőgazdasági területet" a biztosítási üzletben érdekelt Keszthelyi Erik vette meg.

A 2502 négyzetméter összterületű, Tihany külterületén található telekről szóló adásvételi szerződést, amelynek villának látszó "gazdasági épület", gondozott kertnek tűnő "szántó, szőlő és fásított terület" is részét képezi, Keszthelyi Erik írta alá. 

Keszthelyi Mészáros Lőrinc biztosítási bizniszpartnereként ismert, és több cégben üzlettársak.

A tihanyi vételár 2,33 millió euró (809 millió forint) volt.

Az adásvétel fontosabb adatai
Fotó: Facebook
 

A Balaton más részeihez hasonlóan Tihany is régóta kiszemelt célpontja a NER-közeli oligarcháknak.

Wellnes-szálloda, valamint apartman-lakópark is épülhet a Tihanyi-félszigeten. A helyi civilek azonban tiltakoznak a beruházás ellen, mely szerintük élhetetlenné tenné Tihanyt. D. Molnár Péter, a Révbe Érünk Egyesület elnöke szerint azzal, hogy ha csak az érintett területek 30 százalékát leburkolják, élhetetlenné válik Cserhegy és Kopaszhegy vízellátása válna lehetetlenné.

Nagy összegű átépítések mellett olyan beruházások is történtek az elmúlt években, mint a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel megvalósítása Habsburg József főherceg nyári rezidenciája területén, melynek tulajdonosa a Mol Fehérvár FC-tulajdonos Garancsi István, az OTP-főnök Csányi Sándor és a Mol-vezér Hernádi Zsolt által fémjelzett CD Hungary-csoport, vagy a Csányi Sándor üzlettársának cége, a Peninsula Resort Zrt. által bérelt Tihanyi Yacht Club.

Az ügyben megkérdeztük a vevőt arról, hogy milyen célja van a telekkel, illetve azt is, hogy mi indokolta az árat? Amennyiben választ kapunk, frissítjük cikkünket.

A címlapi kép illusztráció, forrása: Facebook