„Klubrádió
Hetes Stúdió

Merre tovább, média? – Hetes Stúdió-ajánló

30/11/2019 11:50

| Szerző: Klubrádió

Az e heti adásban olyan témákat járunk körbe, mint a média jövője, az nők elleni erőszak ellen fellépő isztambuli egyezmény elmaradt ratifikálása, a sajtószabadság, az elektromos autók - illetve újságíró kollégákkal együtt megbeszéljük a héten történteket.

2019. november 30. Hetes Stúdió (2019. november 30., szombat 15:00)
97:42
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter
Indulatos vita zajlott a brit nagykövetség által szervezett, a média jövőjét elemző konferenciáján, amelynek egyik résztvevője Richard Sambrook, a BBC volt menedzsere, arról is beszélt, milyen javaslatai vannak a magyar médiarendszer megváltoztatására. Az esemény után Csernyánszky Judit beszélgetett vele.

Richard Sambrook
 
Richard Sambrook
 
A kép forrása: Journalism.co.uk
 

A nők elleni erőszak megállítása érdekében az Európai Parlament az isztambuli egyezmény ratifikálására szólított fel minden uniós tagállamot, így Magyarországot is. A fideszes képviselők mégis tartózkodtak. Az ügy hátteréről Cseh Katalint, a Momentum Európai Parlamenti képviselőjét kérdezzük.

2019. november 30. Hetes Stúdió-ajánló (2019.11.30. CEU)
00:49
00:00
Három témában indított bárki számára látogatható szabadegyetemet a CEU. A közép-európai sajtószabadságról és az érintett országok médiahelyzetéről szóló előadássorozatot meghívott szakemberek részvételével tartják. Jávor Benedek volt EP-képviselő és Hargitai Miklós MÚOSZ elnök előadásán Jávor Dénes járt.

Mekkora piaci kihívást jelent és milyen következményekkel jár, ha a német autógyárak átállnak az elektromos autók gyártására, egyáltalán van-e esély arra, hogy zöldüljön az autós közlekedés? A témában Galavits Patrik Németországban készített riportot.

A hét eseményeit Gulyás Erikával, a Népszava újságírójával, Bánó András újságíróval és Bolgár Györggyel beszéljük meg. (Az erről készült videófelvétel vasárnap a Klubrádió YouTube-csatornáján is elérhető lesz.)

Címlapi kép: Pixabay

Hetes Stúdió
2019. november 30. szombat 15:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes
Szerkesztő: Bálint Judit