„Klubrádió
Hetes Stúdió

Merre tovább Európa? - Hetes stúdió

21/09/2019 11:55

| Szerző: Klubrádió

Egyre több a veszélyes jelenség a világban, a multilaterális világ véget ért. Új világrend van kialakulóban. El lesz az egyik téma a műsorban, a további kínálatot alább olvashatja.

Hetes stúdió Szénási Sándorral.

Az egekbe szökött lakbér, a lakhatási válság nem kerüli el természetesen a fiatalokat sem. A Habitat for Humanity és a Periféria
Központ legfrissebb jelentése szerint egyre több fiatal kényszerül a szüleivel lakni, vagy akár albérletből visszaköltözni a családjához.

Miközben tőlünk nyugatabbra állami beavatkozással orvosolják az ott is létező problémát, nálunk magukra hagyták ezeket a fiatalokat. Misetics Bálint szociálpolitikussal beszélgettünk.

Új világrend alakult. Az 1945-ös kétpólusú világ felbomlott, 2010 óta pedig véget ért a multilaterális világ, és bilaterális konfliktusok alakultak ki, sokféle veszélyes jelenséggel, erősödő nacionalizmussal és akár hatalomra kerülő fasiszta hatalmakkal. De mi a szerepe ebben az új világrendben az Európai Uniónak? Erről is beszélgettek meghívott vendégek a Progress Alapítvány konferenciáján, amelynek elnökével, Balázs Péter volt uniós biztossal, volt külügyminiszterrel beszélgettünk.

Egyre durvul a kommunikáció. Persze ez régen sem volt másképp, sokszor fajultak el magánbeszélgetések, de a közbeszédbe, a médiába mindez nem szivárgott át. Ma már mindennapos, hogy politikusok arrogánsan, ocsmányul viselkednek. Ez most a kampány hozadéka, vagy visszafordíthatatlan tendencia? Síklaki István szociálpszichológussal beszélgettünk.

Allison Stanger politológus a CEU-n tartott előadást arról, hogy a kiszivárogtatók, Julian Assange vagy Edward Snowden sokszor a demokrácia érdekét szolgálják. Galavits Patrik járt a konferencián

Megbeszéljük a hét eseményeit Ónody-Molnár Dórával, György Zsomborral és Bolgár Györggyel.