„Klubrádió

Még mindig nincs Facebook-oldalunk – Segítsen, hogy visszakapjuk!

24/10/2019 14:07

| Szerző: Klubrádió

2019. október 21-én este „támadás érte“ a Klubrádió oldalát. Megosztottunk pár mémet, Hadházy Ákos parlamenti akciójáról, és bár sokan szerették, kommentelték, osztották meg azt, valószínűleg a Klubrádiót nem kedvelő Facebook-használók egy részétől szervezetten sokan jelentették a képeket a Facebooknál, mint kifogásolható tartalmat. Azóta, immár több mint két napja a Facebook-oldalunk elérhetetlen.

2019. október 21-én este „támadás érte“ a Klubrádió oldalát. Megosztottunk pár mémet, ami Hadházy Ákos politikus parlamenti akciója kapcsán született, és bár sokan szerették, valószínűleg egyes, a Klubrádiót nem kedvelő Facebook-használóknak nem jött be. Ezért gyanítjuk, hogy szervezetten sokan jelentették a képeket a Facebooknál, mint kifogásolható tartalmat. (Olyan képet nem tettünk fel, amelyiken szerepelt volna valamilyen állat testrészére való utalás - vulgáris szavak nem szerepeltek a mémeken.) 

A mémek között volt egy olyan, ami a politikus által tartott táblán Borkai Zsoltot ábrázolta, de magán a képen semmi olyan nem szerepelt, ami a Facebook Közösségi Alapelvei szerint megsértené a szabályokat: nem látszott semmilyen nemi szerv, de még egy pőre fenék sem, csak egy meztelen férfihát, illetve a háttérben egy szintén nem meztelen nő. Felismerhető arcok sem voltak a fotón - amihez külön szöveges kommentet nem fűztünk.

Egyrészt nem sértettük meg a Facebook Közösségi Alapelveit, mert nem volt szexuális tartalom az oldalunkon, de az erre vonatkozó szabályok szerint is, ha a „tartalomban a szexuális aktus (közösülés vagy más szexuális tevékenység) nem látszik közvetlenül“ vagy „a tartalmat szatirikus vagy humoros kontextusban tették közzé“, akkor nem vonatkoznak rá az egyébként részletes és szigorú szabályok. Mindkettő igaz az esetünkben.

Hétfőn este a Facebook problémásnak érezte ezt a képet, jelezte is felénk, hogy meztelenséget vagy szexualitást tvékenységet ábrázoló tartalmat tettünk közzé, ezért az oldalt a visszavonás veszélye fenyegeti. Mi töröltük is a képet ezért, de a majdnem 43,000 ember által kedvelt oldalt kifelé elérhetetlenné tették. Hétfőn este még az adminok láthatták - kedd reggelre már senki. Azóta a https://www.facebook.com/klubradio linkre kattintva az látszik, hogy törölték a Klubrádió oldalát.

Mi jeleztük is a Facebook felé, hogy kérjük a visszaálltást itt és emailben is, de két napja sajnos semmilyen visszajelzést nem kaptunk. A kollégánkat, aki a képeket kitette, 24 órára letiltották a Facebookról - az oldalunkat azonban azóta sem kaptuk vissza.

Méltatlannak érezzük a döntést, ami ellen fellebbezünk, mivel épp a Klubrádió az az egyik olyan magyarországi médium, amelyik a fake news jelenség ellen küzd, külön műsort is szántunk ennek, illetve az idei őszi támogatói kampányunk alaptémája is ez volt. A Klubrádió egy olyan független médium, amelyik az álhíreket politikai oldaltól függetlenül elutasítja - és a továbbiakban is így fogunk tenni.

A kifogásolt képet több - akár nagyobb elérésű - Facebook-oldalon ma is látni, úgy tűnik, csak a Klubrádió esetében volt ez problémás. Számos álhírt terjesztő propagandaoldal él és virul a Facebookon, de valamiért mégis a mi oldalunkat törölték.

Most megtapasztalhatják, milyen az, amikor egy csatornán elhallgatunk. Volt már ilyenre példa, amikor elvették az országos frekvenciánkat, azóta is élünk és online mindenütt hallgathatók vagyunk. Most egy fontos felületünket vették el, de szeretnénk ezt visszakapni, hogy minél több emberhez eljuthassanak a tények és vélemények.

Ha segíteni kíván nekünk, kérjük, jelezze a Facebook felé tiltakozását, melyet az alábbi módokon tehet meg:

 

1. Írjon emailt az info@support.facebook.com címre, a levél tárgya legyen az, hogy Please help restore Klubrádió's Facebook Page.
Írja meg a levélben magyarul vagy angolul, hogy a Klubrádió se nem álhír-oldal, se nem gyűlölködő, és az általa megosztott tartalmakban is szabálykövető. 

2. Az alábbi linken lehet jelezni problémát a Facebook felé, kérjük, tegye meg.

Az oldal webcíméhez írja be ezt: https://www.facebook.com/klubradio
Üzenetként pedig írja meg (magyarul vagy angolul), hogy a Klubrádió Facebook-oldalának visszaállítását kérik, mert méltatlannak találják, hogy így eltüntessék azt, amikor nem szegett szabályt.

 
Facebook reklamálás
 

 

Reméljük, ha minél többen írunk, lesz foganatja a panaszunknak. Köszönjük a segítségét.

Tartalmainkat jelenleg egy sokkal kisebb elérésű műsoroldalunkon osztjuk meg a hallgatóinkkal, a Reggeli gyors Facebook-oldalán.