„Klubrádió
Esti gyors

Márki-Zay: Remélem, hogy bejutok a második fordulóba

13/08/2021 23:12

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Vasárnapig regisztrálhatnak az ellenzéki jelöltek az előválasztásra. Márki-Zay Péter úgy látja, van esélye az előválasztáson, de óvatos becslése szerint harmadik-negyedik lehet a miniszterelnök-jelöltek közt.

2021. augusztus 13. Esti gyors - részlet 21.08.13. Márki-Zay Péter
07:54
00:00

Vasárnap lezárul a jelöltek előválasztásra való jelentkezése. Eddig regisztrálhatnak a miniszterelnök-jelöltek és az egyéni képviselő-jelöltek.

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, az előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltje pénteken leadta miniszterelnök-jelölti, és képviselő-jelölti jelentkezését. Ezen kívül a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelölő szervezeti papírjait is benyújtotta a hat ellenzéki pártnak.

A politikus a Párbeszédet és az Újvilág Néppártot jelölte meg, mint befogadó pártokat, amelyek civil jelöltként befogadják őt. Hozzátette, ezt csak kényszerűen tette meg, de csak így tudta jelöltetni magát. "Ha a civil jelölteket összepártozzuk, azzal az ellenzék szavazatokat veszít."

Megjegyezte, a közvéleménykutatásokat pártok finanszírozzák, és ezek alapján a civil jelöltek valamiért nem jelennek meg esélyesekként.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Márki-Zay Péterrel
2021.08.13., péntek 18:13
Riporter: Selmeci János