„Klubrádió
Dobszerda

Már nem akarja távol tartani magát a politikától

4/04/2019 12:29

| Szerző: Klubrádió

Sokáig tudatosan nem politizált, de ma már a nyilvánosság előtt csalás bűncselekményével vádolja Palkovics László innovációs minisztert Vörös Imre volt alkotmánybíró. A jogászprofesszorral Váradi Júlia műsorvezető beszélgetett a Dobszerdában, nemcsak politikáról. Például arról, mit csinál a professzor az Iskolanővéreknél.

 

 

2019. április 03. Dobszerda (2019. április 3., szerda 20:00)
49:51
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia

Vörös Imre

Hogy lesz egy szelíd polgári jogászból, aki tudatos elszántsággal hosszú éveken át távol tartotta magát a politikától, egyre radikálisabb politikai véleményt formáló, és azt rendre hangoztató alkotmányjogász?

Milyenfajta bátorság készteti arra az Alkotmánybíróság korábban függetlennek mutatkozó bíróját arra, hogy a nyilvánosság előtt vállaltan csalás bűncselekményével vádolja az Innovációs és Technológiai Minisztérium élén álló minisztert, amiért az tönkre teszi a Magyar Tudományos Akadémiát?

Miért vállal funkciót az Iskolanővérek nevű keresztény egyházi rend élén, s milyen feladatokat bíznak rá? Mindeközben miből táplálja lenyűgöző humorát és naprakész ismereteit az irodalom és a művészetek területén?

Ezekre a kérdésekre is kereste a választ a műsor, amelynek Vörös Imre, akadémikus jogászprofesszor volt a vendége.

A műsor hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!

Dobszerda
2019. április 3., szerda 20.00
műsorvezető: Váradi Júlia