„Klubrádió
Dobszerda

Halálról, tűzről, betegségről

28/03/2019 15:33

| Szerző: Klubrádió

Ha nem ismernénk a korát, tapasztalt idős férfinak gondolnánk, akit az élet alaposan megtaposott. A Dobszerda vendége Móritz Mátyás volt.

 
Móritz Mátyás
 

2019. március 27. Dobszerda (2019. március 27., szerda 20:00)
41:59
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia
Faludy Györgyhöz, József Attilához, Ady Endréhez, Bella Istvánhoz, és még jó néhány más költőhöz, de a boldogtalan szerelmesekhez, a hajléktalanokhoz, a kiábrándultakhoz is írt verset, valamint prózát, amelyek legtöbbike a halálról, a tűzről, a betegségről szól.

Miféle tapasztalatok, milyen életlátás lehet a hátterében ennek a szomorúan bátor és elszánt fiatalembernek, akiről, ha nem ismernénk a korát, tapasztalt idős férfinak gondolnánk, akit az élet alaposan megtaposott.

A Fedél nélkül című lapban publikáló és a fedél nélküliek által terjesztett sorozatban megjelenő szerző, Móritz Mátyás volt a Dobszerda vendége.

Legutóbbi - és egyetlen - kötetének címe Hány nap még a világ?, amelyet a Menedék Alapítvány és a Fedél nélkül kiadó 2018 októberében adott ki, és hajléktalanok terjesztik. Móritz Mátyás, a Magyar Kultúra Napján megrendezett Szárnypróbálgatók 2019 nemzetközi irodalmi pályázatán a Faludy György Irodalmi Műhely különdíjasa lett.

A műsor hangfelvételét a cikk elején kattinthatja!

Dobszerda
2019. március 27., szerda 20.00 h
műsorvezető: Váradi Júlia