„Klubrádió
A lényeg

Magyar: Március 8-ig dönthetnek arról, hol legyen előválasztás

24/02/2024 12:50

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Az önkormányzati választások előtt pontosan 3 hónappal, március 8-ig kell megállapodniuk az ellenzéki jelölő szervezeteknek és jelölteknek, hol és milyen módszer szerint akarnak előválasztást tartani – mondta a Klubrádiónak Magyar György. A Civil Választási Bizottság elnöke szerint az V. kerületben már csak technikai kérdések várnak megválaszolásra, és a XII. kerületben is megállapodás születik a határidőig.

2024. február 24. A lényeg - 24.02.24. Magyar György
01:41
00:00

Ahogy azt korábban Magyar György a Klubrádiónak jelezte, a Civil Választási Bizottság (CVB) előválasztási döntéseket hoz és hirdet szombaton

Március 8-ig, vagyis napra pontosan 3 hónappal az önkormányzati választások előtt kell megállapodniuk az ellenzéki jelölő szervezeteknek és jelölteknek, hol és milyen módszer szerint akarnak előválasztást tartani.

"Ma az tisztult le, hogy az V. kerületben mind a két oldal, Juhász Péter és Kovács Alex Gábor is partner az előválasztásban, technikai feltételekkel kapcsolatban akarnak bizonyos részleteket megbeszélni, ezért is biztosítottunk végső határidőt március 8-áig" – mondta a tájékoztatót követően a Klubrádiónak Magyar György ügyvéd. A CVB elnöke hozzátette, arra számít, hogy a XII. kerületben egészen biztosan születik megállapodás, mert az ottani jelöltek régóta tárgyalnak egymással, és kérték a bizottság részvételét.

Megjegyezte, probléma azokon a helyeken van, ahol jelenleg is ellenzéki vezetés van. Ezek a vezetők gondolhatják úgy, hogy helyzeti előnyük van, és nem feltétlenül akarnak előválasztáson részt venni. Ezért azt javasolja a bizottság, ha előválasztást nem is, közvélemény-kutatást tartsanak.

Címlapi fotó: Klubrádió