„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Magyar: A vita részleteiről nyilvánosan vitatkozni nem elegáns

13/05/2024 18:21

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Míg ahhoz szükség volt a nyilvánosságra, hogy rákényszerítsék a közmédiát egy EP-listavezetői vita szervezésére, arra már nincs, hogy annak részleteiről megállapodjanak – véli Magyar György ügyvéd.

2024. május 13. Megbeszéljük - részlet 24.05.13. Magyar György
12:26
00:00

Miután Magyar Péter belengette egy, az MTVA székháza elé szervezendő tüntetés lehetőségét, a köztévé gyorsan reagált, jelezve, hogy hajlandók EP-listavezetői vitát rendezni. A bejelentés óta Donáth Anna, Dobrev Klára, Róna Péter és Vona Gábor is jelezte, hogy ott lesz a vitán. Magyar Péter mellett a Mi Hazánk is feltételeket támaszt.

"A vita technikai feltételeiről, lebonyolíthatóságáról nyilvánosan vitatkozni nem elegáns. Kultúrországokban nincs ilyen, evidencia, hogy a média arra való, hogy az általános tájékoztatást megadja azoknak, akik ez iránt érdeklődnek. A választó eldönti, hogy kikapcsolja a televíziót, rádiót, vagy nem, és végighallgatja, de az esélyt meg kell adni mindig és mindenkinek" – mondta a Megbeszéljük hétfői adásában Magyar György ügyvéd. Hozzátette, az, hogy a vitát hogyan bonyolítják le, technikai egyeztetési kérdés, amelyről az érintett feleknek, és a szervezőnek kell megállapodniuk. Magyar szerint ezt nem kell feltétlenül a nyilvánosság előtt megtárgyalni. Az eredményről pedig tájékoztatást kell adni.

Arra szükség volt, hogy a vita megszervezését nyilvánosság előtt követelje valaki, hiszen ezzel lépéskényszerbe került a köztévé, és nem tudja kizárni az ellenzéki hangokat.

Magyar nem tartja szerencsésnek, hogy a résztvevők a vita részleteivel kapcsolatos elvárásait, követeléseit is a nyilvánosság előtt fejtik ki.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke korábban azt mondta a Klubrádiónak, logikusnak és elfogadhatónak tartja Magyar Péter feltételeit.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Magyar Györggyel
2024.05.13., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György