„Klubrádió
Dobszerda

Maguk ott a Nemzeti Bankban csak engem olvasnak? (Térey)

5/06/2019 15:00

| Szerző: Klubrádió

A Dobszerda vendége Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank egykori alelnöke volt, akinek nemrég jelent meg A tornádó oldalszele - Szubjektív válságtörténet 2007-2013 című könyve.

2019. június 05. Dobszerda (2019. június 5., szerda 20:00)
44:14
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia
Egy interjúban úgy fogalmazott: “átlagos egyetemi tanár család voltunk”, hiszen édesapja Király István a 20. század második felének egyik legtöbb szakmai és politikai elismerést szerzett irodalomprofesszora volt, a Szovjetunióban született édesanyja pedig  a Színházi Intézet munkatársaként, ugyancsak egyetemi tanári állást foglalt el. Ő azonban messze esett a szülői fától, egészen fiatalon belegabalyodott a matematika szépségeibe, ez vitte el a közgazdaságtudomány közelébe, s innen már szinte egyenes út vezetett a bankszakmába.

2007-ben a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért felelős alelnökévé nevezték ki. Rövidesen kitört a világválság, magával rántva a magyar gazdaságot is. "A tornádó oldalszele" címmel végtelenül izgalmas, regényszerű beszámolóban olvashatunk minderről Király Júlia könyvében. Ő volt a Dobszerda vendége.

 

A rádiófelvétel napján érkezett Térey János halálhíre, Király Júlia is megosztotta személyes történetét, az íróval való első találkozását kameránk előtt.

Ne maradjon le videós tartalmainkról! Iratkozzon fel a Klubrádió YouTube-csatornájára! Megéri.

FELIRATKOZOM:

Dobszerda
2019. június 5. szerda 20:00 (ism.: vasárnap 10:00)
Műsorvezető: Váradi Júlia