„Köszönjük,
A lényeg

Robbantás volt egy családi háznál, egy rendőr meghalt Esztergomban

20/09/2023 20:25

| Szerző: Klubrádió

Rendőrségi akció közben robbanás történt egy Esztergom melletti tanyás területen szerda este. Egy rendőr és az elkövető meghalt. További 6-7 rendőr és tűzoltó sebesült meg.

A Híradóban elhangzott, hogy egy Esztergom külterületén található házhoz nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság egy fenyegetőző bejelentés miatt.

A Magyar Nemzet nem hivatalos információi szerint a „zavart elméjű férfihoz” a nap folyamán egyszer már kivonultak a rendőrök, mert korábban is fenyegetőzött. Később a protokollnak megfelelően a TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel, és a férfi felrobbantott egy vagy több gázpalackot.

A korábbi információk arról szóltak, hogy a tettes súlyosan megsérült, de a Telex és a hvg.hu is úgy tudja, hogy meghalt az elkövető. Ezt késő este megerősítették.

A hírek szerint a fenyegető felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, a helyszínen 6-7 ember sérülhetett meg. A Telex szerint több TEK-es súlyosan megsérült, többen könnyen. Tűzoltók is vannak a sérültek között – írták.

Robbantás történt Esztergomban, ketten meghaltak, többen meg
 
Rendőrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

Nyolc óra után az M1 közölte, hogy a Komárom-Esztergom vármegyei ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt vizsgálatot indított az ügyben.

A TEK teljesen lezárta a robbantás helyszínéhez vezető utakat, a szomszédos házakat is kiürítették. A helyszínre érkezett az Esztergom belvárosában tartott kétnapos kihelyezett Fidesz-frakcióülésen részt vevő Pintér Sándor belügyminiszter is.

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon részvétét fejezte ki a a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának, a sebesülteknek pedig jobbulást kívánt.

(via hvg.hu)